Astazi se sarbatoreste Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. El este reprezentat in icoane precum "Sfantul care a ucis fiara din Cetatea Viritului". Atunci cand balaurul a iesit din lac si s-a apropiat de oameni sa-si ia prada o fecioara s-o manance, feci
Astazi se sarbatoreste Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. El este reprezentat in icoane precum "Sfantul care a ucis fiara din Cetatea Viritului". Atunci cand balaurul a iesit din lac si s-a apropiat de oameni sa-si ia prada o fecioara s-o manance, fecioara a strigat cu glas sfasietor dupa ajutor. Sfantul Gheorghe si-a facut semnul crucii si s-a rugat la Dumnezeu pentru ajutor si s-a repezit cu sulita asupra fiarei. Si a lovit balaurul in ochi si in gat, iar calul a calcat fiara ranita. Apoi a dus in cetate fiara ranita, a ucis-o in fata oamenilor, carora le-a spus sa creada in Iisus Hristos, caci acesta i-a scapat de fiara. Sfantul Gheorghe este sfantul justitiar, aparator de napasta, calauzitor spre calea dreapta. El este socotit stapanitorul vremii calde, al primaverii, sfantul cel mare peste campuri, cel ce inverzeste frunzele, cel ce are grija de seminte, protectorul turmelor si cirezilor si patronul tineretului si al familiei. Seria manifestarilor a fost deschisa ieri la Giurgiu, cu o zi inainte de sarbatoarea orasului, unde s-a sfintit Biserica de lemn a Manastirii Sf. Gheorghe. La eveniment a participat un sobor de ierarhi, precum inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfintia Sa Nifon, Arhiepiscopul Targovistei si gazda, Prea Sfintitul Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului.  De asemenea, astazi se sarbatoreste Ziua orasului Sf. Gheorghe precum si Ziua Fortelor Terestre Romane. Jurnalul National le ureaza La multi ani tuturor celor care poarta acest nume.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.