Unii oameni au o memorie de exceptie, de tip enciclopedic. Prof. dr. Radu Rogozea, membru al Academiei de Stiinte Medicale si seful Centrului impotriva Epilepsiei, spune ca memoria este un proces psihic cu rol central in activitatea psihica.  
Unii oameni au o memorie de exceptie, de tip enciclopedic. Prof. dr. Radu Rogozea, membru al Academiei de Stiinte Medicale si seful Centrului impotriva Epilepsiei, spune ca memoria este un proces psihic cu rol central in activitatea psihica.  Vorbind de activitate psihica trebuie sa subliniem ca in sistemul nervos exista o celula formidabila, o celula nobila, ce asigura existenta omului, inteligenta lui, aceasta celula perfectionata numindu-se neuron. In creierul omului exista 100 de miliarde de neuroni. Prin radacinile sale, un neuron intra in legatura cu alti 100.000 de neuroni. Deci exista o retea uluitoare, cu 100.000 de miliarde de legaturi.  Neuronul nu se inmulteste in timpul vietii, te nasti cu un numar de neuroni si altii nu mai apar de-a lungul vietii, ba unii dintre neuroni mor. Neuronul are un metabolism foarte puternic.  El consuma 20% din oxigenul circulant, deci o cincime din oxigenul total alimenteaza creierul. Creierul primeste ce-i mai bun in organism. Se hraneste cu cel mai mult sange, cu cea mai multa glucoza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.