Senatorul PSD Antonie Iorgovan (foto) l-a acuzat ieri pe presedintele suspendat Traian Basescu de comiterea unui atentat la ordinea constitutionala.  PENAL. "Discursul din Piata Universitatii al corsarului care era inca la Cotroceni are eviden
Senatorul PSD Antonie Iorgovan (foto) l-a acuzat ieri pe presedintele suspendat Traian Basescu de comiterea unui atentat la ordinea constitutionala.  PENAL. "Discursul din Piata Universitatii al corsarului care era inca la Cotroceni are evidente conotatii penale. Este o infractiune in Codul Penal - atentat la ordinea constitutionala. (...) In esenta, presedintele inca in functiune, care era insa suspendat, a incitat populatia prezenta, si mai departe, la insubordonare institutionala, practic la un fel de lovitura impotriva Parlamentului, pe incorecta idee inoculata opiniei publice ca Parlamentul a adoptat in mod abuziv o asemenea decizie (de suspendare)", a aratat Iorgovan.  Potrivit acestuia, daca decizia Parlamentului privind suspendarea din functie a lui Basescu ar fi fost abuziva, acest lucru ar fi fost constatat de Curtea Constitutionala, care n-ar mai fi aprobat interimatul.  Totodata, Antonie Iorgovan a aratat necesitatea revizuirii Constitutiei, astfel incat seful statului sa fie ales, dupa modelul german, "de o adunare nationala formata din cele doua Camere ale Parlamentului si dintr-un numar egal cu al parlamentarilor delegati desemnati de consiliile judetene".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.