Inainte de a se razgandi in privinta demisiei sale, Traian Basescu a avut vineri la Cotroceni o intalnire cu cativa "formatori de opinie", asa cum i-a descris staff-ul sau pe jurnalistii si pe editorialistii invitati de presedinte la o discutie infor
Inainte de a se razgandi in privinta demisiei sale, Traian Basescu a avut vineri la Cotroceni o intalnire cu cativa "formatori de opinie", asa cum i-a descris staff-ul sau pe jurnalistii si pe editorialistii invitati de presedinte la o discutie informala.  Inainte de a se razgandi in privinta demisiei sale si a organizarii de alegeri anticipate, premierul Tariceanu s-a intalnit la un restaurant din Snagovcu Dinu Patriciu si directorul Ziua, Sorin Rosca Stanescu. Informatia a fost dezvaluita atunci chiar de Traian Basescu, dupa ce Elena Udrea fusese cea care "surpinsese" scena de la Snagov.  Inainte de a se razgandi in privinta demisiei sale, Traian Basescu a avut si el vineri la Cotroceni o intanire cu cativa "formatori de opinie", asa cum i-a descris staff-ul sau pe jurnalistii si editorialistii invitati de presedinte la o discutie informala. Este vorba despre Andreea Pora si Sabina Fati (seful Departamentului Eveniment Romania Libera, respectiv editorialist la aceeasi publicatie), Gelu Trandafir (membru al Consiliului National al Audiovizualului la propunerea Presedintiei si editorialist la aceeasi Romania Libera), Ioana Lupea (editorialist Evenimentul zilei), Catalin Avramescu (editorialist Cotidianul) si Andrei Gheorghe (realizator Realitatea TV). Seful statului i-ar fi informat pe acestia despre intentia de a nu mai demisiona, pusa pe seama faptului ca adversarii sai politici planuiesc sa-i interzica sa mai candideze, dar si despre strategia sa de acum inainte. Intalnirea a fost confirmata de Andrei Gheorghe, in emisiunea sa de vineri seara de la Realitatea TV.  PROMOVARE. Relatiile lui Traian Basescu cu unii jurnalisti, tot de pe la publicatiile amintite, este notorie. Recent, el i-a propus pe Sever Voinescu si Traian Ungureanu (ambii editorialisti la Cotidianul) pentru posturile de ambasador al Romaniei la Washington, respectiv Londra. Premierul Tariceanu a refuzat sa semneze insa desemnarea lui Ungureanu, recunoscut pentru opinii extrem de favorabile sefului statului, in timp ce Parlamentul a refuzat sa-l avizeze pe Voinescu pentru Statele Unite.  DOSARE. In urma intalnirii au aparut insa si informatii despre anumite dosare pe care Traian Basescu ar intentiona sa le foloseasca in aceasta perioada de campanie si despre care le-ar fi vorbit jurnalistilor invitati. Ar fi vorba despre afacerea Petromidia, asadar tot despre Dinu Patriciu, prietenul premierului Tariceanu, si despre dosarul "Banca Agricola", a acuzat directorul Ziua, Sorin Rosca Stanescu, in emisiunea "Stirea Zilei" de la Antena 3. Daca informatia se va dovedi a fi adevarata, ea ar arata ca presedintele foloseste justitia in scopuri politice. Joi seara, in Piata Universitatii, el a anuntat ca incepand de luni va spune "adevarul despre aceasta guvernare".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.