Tineri victime ale strazii Accidentele rutiere reprezinta cel mai mare ucigas al tinerilor. Nu drogurile, SIDA, cancerul sau alte boli...  Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca 400.000 de tineri sub 25 de ani mor anual in a
Tineri victime ale strazii Accidentele rutiere reprezinta cel mai mare ucigas al tinerilor. Nu drogurile, SIDA, cancerul sau alte boli...  Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca 400.000 de tineri sub 25 de ani mor anual in accidente rutiere. Alte milioane de tineri sunt raniti sau raman intr-un scaun cu rotile toata viata. Datele fac parte dintr-un raport al OMS, care va fi prezentat saptamana aceasta la prima reuniune mondiala dedicata securitatii rutiere.  MASURI. Raportul "Tinerii si securitatea rutiera" subliniaza ca majoritatea accidentelor sunt previzibile si pot fi evitate. Cea mai mare parte a tinerilor implicati sunt copii care se joaca pe strada, pietoni care traverseaza prin locuri nepermise, tineri care merg pe bicicleta sau motocicleta, conducatori auto incepatori. Conducerea sub influenta alcoolului reprezinta o alta mare problema din cauza careia tinerii isi pierd viata in accidente.  OMS estimeaza ca o serie de masuri preventive contribuie la reducerea numarului de victime ale strazii. Acestea ar trebui sa includa limitarea vitezei, promovarea obligativitatii de a purta centura de singuranta, dar si casca de protectie in cazul biciclistilor si motociclistilor.  De asemenea, autoritatilor locale le revine sarcina de a crea locuri de joaca sigure pentru copii. Totodata, parintii si cadrele didactice au un cuvant greu de spus in formarea educatiei rutiere in randul copiilor. opinii.  Dr. Etienne Krug, director al Departamentului pentru prevenirea traumatismelor si violentei din cadrul OMS, a afirmat ca: "Accidentele rutiere reprezinta cel mai mare ucigas al tinerilor. Acestea depasesc malaria, diareea, tuberculoza, SIDA".  La randul sau, dr. Margaret Chan, director general al OMS, si-a exprimat parerea ca "accidentele rutiere nu sunt deloc intamplatoare, asa cum am fi tentati sa credem dupa denumire. Ar trebui sa schimbam notiunea conform careia ar fi inevitabile. Fiindca aceste evenimente nefericite pot fi prevenite".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.