Consiliul National al Audiovizualului a stabilit ieri ca, in legatura cu referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei, reflectarea evenimentelor la radio si tv "trebuie sa respecte regulile privind informarea corecta, impartialitatea si plur
Consiliul National al Audiovizualului a stabilit ieri ca, in legatura cu referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei, reflectarea evenimentelor la radio si tv "trebuie sa respecte regulile privind informarea corecta, impartialitatea si pluralismul de opinii din legislatia audiovizuala".  Intr-un comunicat de presa al CNA se arata ca in emisiunile informative pot fi reflectare evenimente referitoare la referendum si pot fi prezentate modalitatile tehnice de organizare si desfasurare a acestuia".  "In cadrul emisiunilor de dezbatere punctele de vedere pro si contra vor fi reflectate in mod egal. In cazul in care, in emisiunile informative si de dezbatere, se aduc acuzatii de ordin penal sau moral unor persoane, sau in cazul in care astfel de acuzatii pot prejudicia imaginea unor institutii se va difuza si punctul de vedere al celor vizati. In cazul in care radiodifuzorii vor primi cereri pentru dreptul la replica sau rectificare, raspunsul la astfel de solicitari se va da in maximum 24 de ore de la data primirii lor.  Pana la incheierea referendumului radiodifuzorii nu pot difuza consultari ale publicului prin intermediul SMS-urilor, e-mail-urilor si al telefoniei fixe, iar anchetele facute pe strada nu pot fi prezentate ca fiind reprezentative pentru opinia publica sau pentru un anumit grup social sau etnic si au obligatia de a reflecta punctele de vedere aflate in divergenta.  Pe perioada campaniei pentru referendum nu pot fi difuzate clipuri publicitare care prezinta, in sens negativ sau pozitiv, un partid, un om politic sau un mesaj politic. Sondajele de opinie realizate de institutiile de specialitate pot fi difuzate in conditiile respectarii regulilor din Codul de reglementare a continutului audiovizual, cu exceptia ultimelor 24 de ore de dinaintea zilei de desfasurare a referendumului", mai precizeaza CNA in comunicat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.