Romania risca sa fie penalizata cu 25% din totalul fondurilor alocate de UE pentru agricultura, din cauza ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este lipsita, in teritoriu, de spatiile necesare pentru birouri, iar numarul de cer
Romania risca sa fie penalizata cu 25% din totalul fondurilor alocate de UE pentru agricultura, din cauza ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este lipsita, in teritoriu, de spatiile necesare pentru birouri, iar numarul de cereri depuse pentru platile directe pe hectar este redus, a declarat ieri Decebal Traian Remes, ministrul Agriculturii.  In cadrul unei intalniri cu premierul Tariceanu si cu sefii directiilor agricole judetene, Remes a prezentat situatia critica a APIA: nu sunt destule sedii, iar acolo unde exista sunt prea mici si in multe localitati nu au nici macar firma pusa. O situatie asupra careia Jurnalul National a atras atentia in urma cu cateva saptamani. Avand in vedere aceste deficiente si termenul-limita foarte strans (15 mai) pana la care trebuie primite cererile pentru subventiile europene, Romania va pierde cu siguranta bani, a subliniat Remes. Premierul l-a acuzat iar pe fostul ministru Gheorghe Flutur ca a facut raportari false. El a mai spus ca va accepta o eventuala propunere de schimbare a directorului APIA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.