Asa cum banuiam, Parlamentul a gresit grav. Basescu nu trebuia suspendat, in doze mici e benefic, prea mult devine toxic. S-a dat apa la moara discursurilor saltarete in marginea cultului personalitatii si sustinatorilor isterici si s-a produs un dezechilibru nefast. Vrem democratie, libertate si prosperitate. Pentru a respecta democratia, suspendarea unui presedinte ales trebuie sa aiba un temei solid. E un caz de forta majora, reclama o argumentatie solida, nu explicatii neconvingatoare impanate cu glumite. Libertatea domneste acolo unde exista echilibrul puterilor, ingradirea reciproca, unde nimeni nu poate abuza, unde privilegiul nejustificat e anulat de alianta opozitiei impotriva oricarui posibil dictator.

Tirania unui presedinte sau a unei oligarhii reprezinta cei doi poli ai raului care pindesc iminent Romania. Intre ei, echilibrul care neaga apelul la forta, demasca foloasele necuvenite si deschide supapa libertatii. Nu grupurile de interese sint nocive, ci excesul de putere. Grupuri de interese exista pretutindeni, important e ca nici unul dintre ele sa nu devina prea puternic, sa nu controleze tot, sa nu sufoce dinamica dezvoltarii.

Libertatea e drumul cel mai scurt catre prosperitate si echilibrul puterilor e conditia ei indispensabila. Doar o societate respirind liber, in care ierarhiile respecta valoarea, succesul recompenseaza meritul si initiativa nu intilneste oprelistile celor interesati sa-si conserve privilegii necuvenite, poate fi o societate prospera.

Lui Basescu ii reprosez betia de putere, dar cita vreme rateaza dictatura si contrabalanseaza excesul de putere al unei oligarhii consolidate intr-o tranzitie tulbure prin mijloace obscure, e util. Suspendarea presedintelui e un abuz si un atac la radacina democratiei.

Ion_Iliescu

Dincolo de dispute, acesti 2 ani si jumatate de cind Traian Basescu a devenit presedinte au demonstrat ca se poate face si o altfel de politica decit cea de jaf practicata de PSD. Acesti 2 ani si jumatate au aratat ca exista oameni politici diferiti de cei din PSD, cu progrese si rezultate bune pentru societate. S-a demonstrat ca exista o alternativa viabila la mafia securisto-comunista care defineste PSD. Au aratat ca este posibila si o atitudine diferita: de curaj, de infruntare a sistemului hidos. Cel mai important lucru obtinut este ca oamenii pot face COMPARATIE, au vazut altceva, au fost pusi pe ginduri - si ca au fost spulberate clisee si fetisuri de genul: „nu se poate", „toti sint la fel" etc.

Bunelul_bis

Sinteti simpatici. Foc. Uitati un lucru, elementar. Basescu duce o lupta politica, cu mijloacele alese de el, pentru el si pentru apropiatii lui. Stie ca, daca o pierde, va fi chemat „la raport" de „oligarhii" pentru care se zbate acum, oligarhi suparati deja pentru situatia creata, unii dintre ei au transmis, prin intermediul oficialilor PPE, semnale de nemultumire pentru ca afacerilor lor „curate" nu mai au sprijinul basesciano-pedisto-peledist promis! Este lupta politica, fratilor, nu serbare de binefacere. Chiar amenintarea lui Basescu ca de luni va spune „poporului" ce este cu guvernarea asta face parte din sceneta supararii pentru lacrimarea poporului!

Cepeca