PANDURII - RAPID 0-2 (0-1)
Au marcat: ZICU (11), V. MOLDOVAN (78).
Stadion: "Dan Paltinisanu", Timisoara; spectatori: 8000.
PANDURII: Guso - Mandrean (72 Popete), A. Rus, Chibulcutean, I. Dragomir - Al. Pacurar, Vatavu, Fl. Stanga (46 Vasilache), D. Orac (60 L. Mihai) - Vintilescu, I. Iordache. Antrenor: E. Neagoe.
RAPID: Edel - M. Constantin, Maftei, Sapunaru - Badoi, E. Dica, Maldarasanu (80 Mazilu), Perja - Buga, Zicu (66 N. Grigore), I. Ganea (46 V. Moldovan). Antrenor: R. Lucescu.
Cartonase galbene: I. Iordache (45+1), I. Dragomir (54) / I. Ganea (34), Maftei (50).
Au arbitrat: A. Constantin - Ad. Vidan, M. Savaniu.
Cine si cum joaca in Europa
"Poli" va juca in Cupa UEFA doar daca va castiga Cupa Romaniei sau daca, in cazul in care va pierde finala, Rapid va termina pe locul 1 sau 2 in Liga I. Astfel, conform regulamentului anuntat de forul european, daca "Poli" castiga Cupa Romaniei, banatenii vor juca in turul I al Cupei UEFA, iar echipa care se claseaza pe locul 3 va juca in turul II (ultimul) preliminar al Cupei UEFA. Daca Rapid castiga Cupa Romaniei si termina pe locul 1 sau locul 2, "Poli", in calitate de finalista, va merge in Cupa UEFA, dar in turul II (ultimul) preliminar, in timp ce echipa de pe locul 3 va juca in turul I al Cupei UEFA. Daca Rapid castiga Cupa Romaniei si termina pe locul 3, atunci giulestenii vor juca in turul I al Cupei UEFA, iar echipa clasata pe locul 4 va merge in turul II (ultimul) preliminar al Cupei UEFA. In fine, daca Rapid castiga Cupa Romaniei si termina de la locul 4 (inclusiv) in jos, atunci giulestenii merg in turul I din Cupa UEFA, iar echipa de pe locul 3 va juca in turul II (ultimul) preliminar al Cupei UEFA. Legat de participarea in UEFA Champions League, lucrurile sunt mai simple: campioana va juca direct in grupe daca trofeul va fi castigat in aceasta editie de o echipa care sa intre direct in aceasta faza in urma clasarii interne sau in turul III (ultimul) preliminar, in caz contrar. Echipa de pe locul 2 va juca, indiferent de situatie, in turul II preliminar. (MIG)
"Schija" a refuzat Anglia
Cotidianul german "Hamburger Abendblatt" sustine ca atacantul lui Energie Cottbus, Sergiu Radu, a respins oferta primita de la gruparea engleza Wigan Athletic, deoarece prefera sa ramana in Germania. "Wigan a oferit patru milioane de euro pentru Radu, dar romanul a refuzat politicos oferta", scrie "Hamburger Abendbaltt". Publicatia germana noteaza ca Sergiu Radu si coechipierul lui de la Energie, Vlad Munteanu, ar fi intrat in atentia lui SV Hamburg, care ar trebui sa gaseasca o solutie pentru inlocuirea atacantului olandez Rafael van der Vaart, in cazul in care acesta ar accepta ofertele "insistente" primite de la Bayern München. "Pe piata sunt in acest moment asa numitii <<bombardieri ieftini>> de la Cottbus. Radu si Munteanu pot fi cumparati probabil numai la pachet, dar nu au preturi de speriat. Mai multe cluburi incearca sa cumpere acest duo periculos, printre ele numarandu-se Borussia Dortmund si Frankfurt", mentioneaza cotidianul din Hamburg. Radu si Munteanu au marcat impreuna 23 din totalul de 35 de goluri al lui Energie si sunt numiti de presa germana "fabrica de goluri". (MIG)