Trei echipe feminine - Oltchim, „U" Cluj si HCM Roman - vor incerca sa obtina biletele pentru finale, in timp ce baietii antrenati de Aihan Omer vor evolua cu trofeul pe masa.

Lidera la zi a Ligii Nationale feminine, Oltchim Rimnicu Vilcea, pare cea mai indreptatita sa viseze la finala Cupei Cupelor, dupa avantajul de 13 goluri obtinut in meciul tur, pe teren propriu, cu unguroiacele de la Ferencvaros Budapesta. Mai mult, Steluta Luca&Co. vor sa recidiveze si sa cistige si in deplasare, pentru a-si creste prima de calificare in finala, de la 3.000 la 3.500 de lei. „Trebuie sa fim atenti. Unguroaicele se vor agata de sansa minima pe care o au", spune circumspect antrenorul Gheorghe Tadici.

Vor finala romaneasca

Tot cu avantaj, dar de numai doua goluri, pornesc, inaintea returului din Croatia, si clujencele. Ele vor avea insa o misiune dificila in fata echipei RK Zagreb, in semifinalele Challenge Cup. ,,Ne asteptam la un meci greu, din cite stim echipa croata are o aparare foarte agresiva. Dar poate ne vom reveni si poate vom face fata. Ne-am dori o finala romaneasca in Challenge Cup’’, a declarat portarul Corina Dogaru-Cucuian. Tot in Challenge Cup, HCM Roman, debutanta in Europa, spera la o calificare in finala, chiar daca a pierdut, in deplasare, cu 19-23, in fata formatiei sirbesti HC Naisa Nis. „Sper sa ne calificam, iar meciul din Serbia ne da sperante. Chiar daca am pierdut, putem intoarce rezultatul. Totul depinde de jucatoarele noastre, dar si de arbitraj’’, este de parere vicepresedintele clubului din Roman, Gheorghe Camariu.

Resita are sansa a doua

La masculin, in Challenge Cup, HCM Resita, la rindul ei debutanta in cupele europene, a ajuns sa joace cu trofeul pe masa. In finala, elevii lui Aihan Omer ii vor infrunta pe norvegienii de la Drammen HK. ,,Sigur, pornim cu sansa a doua, dar ne-o vom juca fara teama. Drammen este o formatie puternica, are mai multi jucatori care au evoluat prin campionate foarte puternice. Baietii au demonstrat insa, pina acum, ca nu se tem de nimeni. O finala este unica, o joci poate o data in viata, asa ca trebuie sa faci tot ce-ti sta in putere pentru a o cistiga’’, a spus antrenorul Aihan Omer. (R.M.)