De ziua suspendarii presedintelui Romaniei, autohtonii s-au uitat la meci, filme si telenovele.Traian Basescu a fost mai usor deurmarit la televizor decit in piata. Romanii au urmarit ieri suspendarea lui Traian Basescu la postul public, de dimineata pina la orele dupa-amiezei, au prins la timp „Tinar si nelinistit" pe PRO TV, ca sa se intoarca spre problemele arzatoare ale tarii la Realitatea TV, in momentul discursului din Piata Universitatii. Jurnalele de seara au constituit ultimul semn al interesului pentru politic, dupa care autohtonii au revenit la pasiunile obisnuite: meciul de fotbal din semifinala Cupei Romaniei pe Antena 1, filmul de actiune de pe PRO TV si „Iubire ca in filme" de pe Acasa. Fotbalul si Pandora bat politica

Postul lui Voiculescu a marcat, de altfel, virful zilei la 9.4 puncte de rating pe public urban, cu „Observatorul" de la ora 19.00. Antena 1 a ramas lider de audienta cu meciul Rapid-Pandurii si cu a doua editie a „Observatorului", intre orele 20.45 si 23.30. Rivalii din curtea lui Sirbu le-au tinut piept pe timpul stirilor, luind de citeva ori conducerea, iar dupa ora 20.45 au trecut pe locul 2, pina la ora 23.00, cu filmul „Proiectul Pandora". Pentru locul 3 in prime time s-au mai batut Acasa TV, Prima TV si B1 TV, cu peste 3 puncte de rating.

De la Parlament la telenovela

Cu toate acestea, analistii politici s-au adunat la televiziuni pe la ora noua dimineata, cind s-a dat startul transmisiunilor in direct, o data cu sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. 870.000 de romani au urmarit evenimentele din Parlament la TVR 1, intre orele 10.00 si 14.10, acestea fiind comentate la cald in talk-show-ul moderat de Monica Ghiurco, impreuna cu analistul politic Cristian Pirvulescu, Ioana Lupea si Adriana Gulea. Rindurile romanilor s-au inmultit rapid, jurnalul postului public de la ora 14.00 fiind urmarit de 1,4 milioane de telespectatori. Acaparati de cursul evenimentelor, peste un milion dintre ei au ramas in continuare cu ochii la TVR 1, ca sa digere mai bine cele intimplate, alaturi de invitatii Monicai Ghiurco, pina la ora 16.30. Alti romani au pastrat telecomanda pe Acasa TV, care s-a situat pe locul 2 in acelasi interval, cu o audienta medie de 1,4% la nivel national. Intre orele 16.30 si 18.00, la nivel urban, marea audienta s-a indreptat spre PRO TV, care a difuzat serialul „Tinar si nelinistit", „Stirile de la ora 17.00" si sitcomuri.

Analisti de seara

Momentul Piata Universitatii i-a adus iar pe romani in tonul desfasurarii politice, Realitatea TV fiind lider de piata pe tronsonul orar 18.00-18.45, cu o medie de rating de 3,8% la nivel urban. Virful de audienta l-a inregistrat la ora 18.28, cind 560.000 de romani urmareau transmisiunile din Piata Universitatii si din studiourile sale, unde Razvan Dumitrescu i-a avut printre invitati pe Lavinia Sandru si Ioana Lupea. Postul de stiri a mai punctat, de altfel, 3,2% de rating la ora 23.30, cind Andrei Gheorghe, Corina Dragotescu si Robert Turcescu au intretinut comentariile la Realitatea cu Cristian Tudor Popescu, Emil Hurezeanu si Cornel Nistorescu. Situatia politica a fost dezbatuta, de asemenea, de Florin Calinescu la „Miezul problemei" de pe National TV, de Cozmin Gusa si Theodor Stolojan la „Nasul", pe B1 TV, si de Mihai Gadea, Ion Cristoiu si Sorin Rosca Stanescu la Antena 3.