Pentru ca nu a confirmat la ultimele concursuri, gimnastul dinamovist a fost inlocuit cu debutantul Ovidiu Buidoso.

Cu doua zile inainte de plecarea spre Amsterdam, locul de disputare a Europenelor de gimnastica, antrenorii lotului masculin au decis sa-l lase acasa pe Daniel Popescu (foto). Component de baza in ultimii ani al echipei nationale, Popescu a fost inlocuit pentru intrecerea continentala cu mezinul Ovidiu Buidoso. „Nu este o inlocuire pe valoare, dar ne apropiem de Campionatul Mondial si, cum cu Popescu nu se poate lua medalie, am decis sa crestem altii. La ultimele competitii, Daniel nu a confirmat. El nu a dat dovada de seriozitate in pregatire", a declarat presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.

Popescu se va revansa la Mondiale

Desi nu cunoaste motivele care au stat la baza deciziei antrenorilor, Daniel Popescu este hotarit „sa se razbune" la Mondiale: „La ultimele Grand Prix-uri am fost in finala, chiar daca acolo am ratat. Spre deosebire de alti colegi de-ai mei, eu m-am calificat acolo, ba chiar am obtinut si un loc 3 la sarituri. Deci nu cred ca acesta este motivul, m-am pregatit destul de serios. Sint suparat, dar respect decizia antrenorilor. Sint totusi Campionate Europene. Daca era Olimpiada, atunci as fi fost complet demoralizat. Visul meu este sa urc pe podiumul olimpic. Dar pina acolo ma voi pregati pentru Mondiale", spune optimist Daniel Popescu.

Obiectiv: cite una-doua medalii

Alaturi de Buidoso, din lotul pentru Europene mai fac parte Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Flavius Koczi, Marius Berbecar si Adrian Bucur. „Avem ca obiective una-doua medalii si una-doua finale. Dragulescu va face trei aparate - sol, sarituri si bara -, iar Selariu si Koczi vor concura la individual compus", a declarat antrenorul Dan Grecu. La feminin, Romania va fi reprezentata de Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Aluissa Lacusteanu si Andreea Grigore. „Toate cele patru componente ale lotului au probleme de sanatate, dar noi mergem sa ne indeplinim obiectivul - una-doua medalii -, altfel riscam sa ajungem someri", spune antrenorul fetelor Nicolae Forminte, contrazis insa de „seful sau", Adrian Stoica: „Sint surprins de pesimismul domnului Forminte privind starea de sanatate a fetelor. Ele sint bine". Cele doua loturi vor decola spre Amsterdam miine, in jurul prinzului, concursul urmind sa inceapa pe 26 aprilie.