Halterofil   Sportivul Valeriu Calancea, care evolueaza la categoria 85 kilograme, a castigat doua medalii de aur si una de bronz in cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Strasbourg. Halterofilul a cucerit medaliile de aur la total (3
Halterofil   Sportivul Valeriu Calancea, care evolueaza la categoria 85 kilograme, a castigat doua medalii de aur si una de bronz in cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Strasbourg. Halterofilul a cucerit medaliile de aur la total (373 kg) si stilul aruncat (208 kg) si medalia de bronz la stilul smuls 165 (kg). Calancea s-a nascut la 18 noiembrie 1980, la Chisinau. In 1999 a fost legitimat la CSM Dunarea Galati. In acelasi an a obtinut cetatenia romana. Din palmaresul de senior al sportivului mai fac parte doua medalii de bronz, una la CE si una la CM din 2002, ambele la stilul aruncat, doua medalii de aur la stilul aruncat si la total la CM de la Vancouver din 2003. Pentru ca si-a confirmat valoarea si anul acesta, obtinand performante deosebite la CE, Jurnalul National il declara pe Valeriu Calancea "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.