In primul rand, in Parlament trebuie sa se confectioneze cat mai rapid o alianta politica la vedere, care sa taie discursul lui Basescu despre lipsa de legitimitate a unui guvern de 20% si sa demonstreze ca demiterea lui nu a fost o lovitura de stat
In primul rand, in Parlament trebuie sa se confectioneze cat mai rapid o alianta politica la vedere, care sa taie discursul lui Basescu despre lipsa de legitimitate a unui guvern de 20% si sa demonstreze ca demiterea lui nu a fost o lovitura de stat organizata de niste baieti adunati, de frica dosarelor, intr-o gasca de cartier. Este timpul sa se transforme in oameni politici responsabili, care voteaza impotriva unui principiu constitutional si nu impotriva unui om. Sa demonstreze ca l-au demis pe presedinte si nu l-au trimis la plimbare pe Traian. Sa renunte la cateva sute de fotolii, sa umble la Constitutie si sa impuna votul nominal si legislativul unicameral. Si nu in ultimul rand, fie sa propuna romanilor Republica parlamentara ori s-o faca prezidentiala ca dracu'.
Altfel devin carne de tun pentru Basescu. Sau vreun alt Vadim. Pentru ca pe aceasta bicicleta schioapa vor pedala toti mascaricii care se oglindesc la televizor salvatori ai neamului. Orice samanta de dictator a dat si va da vina pe Parlament cand nu mai are alta solutie sa ramana in scaun, a asmutit masele impotriva boierilor grasuti si corupti ca sa-si salveze pielea. Basescu va face tot ce-i sta in putere sa starneasca electoratul impotriva Parlamentului. Ca-i mai uninominal ca nimeni altul. Sa se faca si ei uninominali, ca sa-i taie macaroana.
O noua alianta verde-n fata in Camera si Senat ar putea sustine eficient si fara echivoc Guvernul Tariceanu. C-ar mai fi si de muncit pe lumea asta. Dar ramane de vazut cum PSD, PNL, UDMR si ceva PC vor trage linie intre ei si PRM, mai ales ca alaltaieri la televizor Vadim facea spumite in numele tuturor ca musca la arat, sa zici ca el singur l-a ciomagit pe Basescu. (Ajutat eficient de blestemele ingerilor maidanezi asasinati de fostul primar, de puteai sa juri ca e doctor in teologie!). Toate aceste mici lucrusoare ar folosi si pentru credibilitatea externa. Multi europeni mai vad doar justitiarul din Dracula si omit teapa. Ma rog, scuze, nu este nici frumos, nici corect sa vorbesti asa despre Macovei.
Nu candidat trebuie ei sa caute, ci o propunere care sa nu poata fi refuzata de electorat. Parlamentul are un mare avantaj: chiar poate face ce spune Basescu ca va face. Ma tem, insa, ca in luna dulce a suspendarii nu vor croseta decat legi care sa-i apere de dosarele lui Basescu. O sa-l taie de la televizor - au si dreptul, au si cu ce -, dar ar fi gresit, daca nu sinucigas, ca autorii marii debarcari sa atace cu afirmatii cum ca presedintele ar fi mai hot si mai mincinos ca ei. Mai ales ca PSD nu a prea fost niciodata bun la mitinguri, iar daca nu traia odata Iliescu nici la mineri nu avea priza.
Suspendatul catarat pe o lada de bere in gara la Faurei poate fi mai periculos decat Corlatean si Geoana pe sticla. Poate doar Vacaroiu sa aiba ceva sanse. Chiar daca se va plange ca tirbusonul lasat de Basescu sub presul din poarta Cotrocenilor este bun ca solutie politica, dar nu se potriveste la usa de la pivnita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.