Cozmin Gusa sustine ca a fost fugarit de mineri adusi special din Valea Jiului. „Cotidianul" l-a identificat pe unul dintre „ortacii" care au actionat sub acoperire la Bucuresti. Este o doamna. O doamna sociolog.

Marcela Florescu este persoana care l-a vazut prima pe Cozmin Gusa la mitingul pro-Basescu din Piata Universitatii si i-a spus ca n-are ce cauta acolo. Femeia e revoltata de afirmatiile liderului PIN, care spune ca printre demonstranti ar fi fost si mineri.

„Eu am fost in 13-15 iunie in Piata Universitatii si stiu cum arata minerii. Unde a vazut el mineri, ca cei care au vrut sa-l bata erau pensionari, cel mai pornit era un domn cu parul alb si cu barba alba. Omul asta e lipsit de orice credibilitate", spune miniona absolventa de Sociologie.

A aflat de miting de pe net

Ideea sa se duca sa demonstreze la kilometrul 0 al Capitalei i-a venit la serviciu, in timp ce se interesa pe Internet de votul Parlamentului. „Eu sint una dintre cei care l-au votat pe presedinte, dar din cauza gafelor lui in ultima vreme dadusem un pas inapoi. Am fost foarte indignata cind am vazut ce i se intimpla si am inceput din nou sa-l simpatizez. Prin ceea ce a facut Parlamentul cred ca Basescu o sa recistige procentele pe care le-a pierdut in timpul mandatului", zice Marcela Florescu.

„De mine nu treceti!"

Pe Cozmin Gusa l-a vazut la vreo ora dupa ce a ajuns in Piata Universitatii: „Tocmai facuse vreo 10 metri dupa ce iesise din Intercontinental. I-am spus zimbind: «Domnule Gusa, de mine nu treceti!» «Dar de ce?», a intrebat el. «Asta e un miting de sustinere a presedintelui, dumneavoastra nu sinteti cu presedintele!». A vrut sa bagatelizeze ce-i spuneam si m-a intrebat de ce stau atit de aproape de el, daca vreau sa-l sarut. M-a intrebat cum ma cheama, i-am raspuns, apoi a intrebat-o pe Lavinia Sandru, care era linga el: «O recunosti pe doamna? E cumva de la PD?». De ce a venit acolo in piata? Sa ne interogheze?", se indigneaza femeia.

Nici dupa ce apele s-au linistit nu intelege ce cauta Gusa printre fanii lui Basescu: „Vii din Parlament, unde ai bagat un vot impotriva presedintelui, la o demonstratie pro-Basescu? Atmosfera era tensionata, la ce se astepta? Sa fie aplaudat? Cred ca de fapt a venit sa provoace violenta".

Gusa: „Au fost oamenii lui Condescu" Cozmin Gusa sustine ca a fost batut de mineri. Pare sigur pe el. „Au fost oamenii lui Marin Condescu (lider sindical al minerilor - n.r.). Am primit aceasta informatie din surse sindicale sigure", ne-a declarat ieri presedintele PIN. El spune ca i-a cerut „in mod oficial" ministrului Administratiei si Internelor, Cristian David, „sa declanseze o ancheta pentru a vedea cine a initiat actiunea". Gusa spune ca nu e interesat de cercetarea faptelor care au avut ca efect „agresarea" sa, ci „imprejurarea faptelor care pot sa conduca la concluzia ca am avut de-a face cu o mineriada". „Erau mai multi acolo, dar eu am fost lovit de doi dintre ei. Grupul asta de oameni a mai agresat doi civili, dar si pe ziarista de la Antena 3", a mai spus Cozmin Gusa. Potrivit declaratiilor sale, „ancheta a inceput deja". Liderul sindical Marin Condescu a negat ieri acuzatiile lansate de Cozmin Gusa. (C.S.)