Bucuresteni de toate varstele, multi peste 45 de ani, unii care depuneau un CV in locul copiilor, s-au prezentat, ieri, la Bursa generala a locurilor de munca, unde peste 350 de angajatori i-au asteaptat cu aproape sase mii de locuri de munca.
"Bursa trebuie continuata chiar daca somajul nu mai este o problema in Bucuresti. Sunt cateva judete ale tarii care se confrunta cu o rata mare a somajului, iar o alta problema este cea legata de somajul rural, unde trebuie pus accent pe promovare si ocupare. Agentii economici trebuie sa inteleaga ca totul are un inceput, sa nu mai ceara toti experienta pentru ca tinerii de azi invata repede, dar in acelasi timp nici tinerii nu trebuie sa aiba pretentii prea mari", a precizat ministrul Muncii, Pacuraru, citat de Mediafax. Potrivit directorului Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM), Dumitru Pelican, cele mai multe posturi disponibile au fost pentru muncitori calificati: confectioneri-asamblori articole textile, croitori, brutari, soferi, sudori, etc. Aproape 1000 de locuri de munca au fost oferite muncitorilor necalificati, iar aproape 1500 de locuri s-au adresat bucurestenilor cu studii medii.
Pentru absolventii de studii superioare au fost scoase aproximativ 500 de locuri de munca, cei mai cautati fiind inginerii, in special cei din IT, dar si economistii. De asemenea, agentii economici au oferit 54 de locuri de munca pentru tinerii care au fost institutionalizati. Potrivit datelor inregistrate la sfarsitul lunii martie, rata somajului in Bucuresti este de 2,26%, peste 21.000 de persoane neavand un loc de munca. (C.S.)