In 1973 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica. Din filmografia lui fac parte: "Parasutistii", "Haina de piele", "Bariera pentru cocori", "Septembrie", "Niste baieti grozavi", "De ce are vulpea coada" etc. Astazi, actorul Geo Costi
In 1973 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica. Din filmografia lui fac parte: "Parasutistii", "Haina de piele", "Bariera pentru cocori", "Septembrie", "Niste baieti grozavi", "De ce are vulpea coada" etc. Astazi, actorul Geo Costiniu isi aniverseaza ziua de nastere.  "Odeon, teatrul meu de suflet" "Joc in continuare la Teatrul Odeon, teatrul meu de suflet. Din '74 am venit la Teatrul Giulesti, care acum se numeste Odeon si de atunci pana in prezent sunt pe baricade. Publicul ma poate vedea in "Marchizul de Sade", in regia lui Beatrice Rancea. Sunt un piroman in aceasta piesa.  La mine, ucenicia este un pic mai greu de definit, pentru ca am inceput sa joc la televiziune pe la 8 ani. La o serbare a venit un regizor de la televiziune, m-a vazut, m-a placut si "m-a luat". Dupa care am ramas un fel de copil al televiziunii.  Dupa ce am evoluat in televiziune, la Casa Studentilor am avut niste roluri foarte bune. Cam la 14-15 ani, cand jucam la Casa Studentilor, unde evoluam pe langa studentii la Teatru, am inceput sa iau meseria de actor in serios. A urmat, bineanteles, Institutul de Teatru, unde am facut parte dintr-o generatie buna, printre ultimele bune. Eram la clasa prorectorului George Dem Loghin, el era mai mult cu teoria. Cu practica si de la care am furat meserie cat incape este regretatul Dem Radulescu. El era conferentiar pe vremea aceea, un om extraordinar de sufletist. Mai era si asistenta Adriana Pitesteanu. Aceasta era formatia de profesori. Am avut ocazia in anul III sa fiu distribuit intr-un spectacol care se juca la Cassandra cu studentii de anul IV, "Seful sectorului suflete". L-am avut profesor pe Octavian Cotescu pentru acest spectacol. Profesorii iti dau indicatii pretioase, iti pot spune lucruri folositoare, dar eu am avut marea sansa ca pe toti acesti profesori care "m-au avut la mana" sa-i vad si pe scena. Daca reusesti sa faci un fel de medie si s-o furi, intre ceea ce ti se spune ca teorie si ceea ce vezi la profesorul tau jucand pe scena, este un lucru extraordinar.  Debutul pe o scena profesionista l-am avut pe scena Teatrului Bulandra, cand eram student in anul IV, in regia lui Liviu Ciulei. Am facut apoi un an la Iasi, unde am lucrat cu o regizoare extraordinar de talentata, care si-a confirmat talentul de-a lungul anilor, Catalina Buzoianu. Dupa un an am venit la Giulesti, unde am avut foarte multe roluri. Dintre acestea, foarte multe au avut peste 400 de reprezentatii. Am facut si regie la viata mea, dar tot actoria m-a atras mai mult. Tot sa tin sub talpi scandura scenei inseamna mai mult pentru mine. Ca regizor te dai jos de pe scena si-l lasi pe actor sa-si faca treaba."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.