Curtea de Apel Bucuresti a constatat, ieri, ca dezbaterile finale in acest dosar pot avea loc la sarsitul lunii mai, acceptand cererea avocatilor din dosar de le oferi un ragaz in care sa-si pregateasca apararea. La termenul de ieri, avocatii lui Oma
Curtea de Apel Bucuresti a constatat, ieri, ca dezbaterile finale in acest dosar pot avea loc la sarsitul lunii mai, acceptand cererea avocatilor din dosar de le oferi un ragaz in care sa-si pregateasca apararea. La termenul de ieri, avocatii lui Omar Hayssam au cerut din nou audierea lui Radu Timofte in sedinta secreta si refacerea cererilor catre Ministerul Justitiei pentru audierea lui Mohammad Munaf. Instanta a respins aceste solicitari deoarece Ministerul Justitiei a raspuns ca a facut toate demersurile posibile pentru audierea lui Mohammad Munaf prin videoconferinta, insa autoritatile irakiene nu au fost de acord. Totodata, avocatul Ion Cazacu a sustinut, in fata instantei, ca a fost contactat de Omar Hayssam si ca acesta doreste sa trimita o serie de acte pentru acest dosar. Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti in 28 martie 2005, in Irak, fiind tinuti ostatici 55 de zile. Initial, in aceasta cauza au fost trimisi in judecata Omar Hayssam si Mohammad Munaf, ghidul acestora de la Bagdad, ulterior instanta dispunand judecarea separata a celor doi. Hayssam si Munaf au fost acuzati de initiere, constituire si sprijinirea unei asocieri in scopul savarsirii de acte de terorism. In 26 aprilie 2006, instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis judecarea lui Omar Hayssam in stare de libertate, pe motive medicale. Ulterior, anchetatorii au stabilit "cu certitudine" ca sirianul a parasit ilegal Romania si ca se afla in afara spatiului national, iar Curtea de Apel Bucuresti a emis pe numele sau, in 26 iunie, un mandat de urmarire internationala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.