Vanzările europene de televizoare High Definition (HDTV) și de dispozitive video vor crește cu 158% anul acesta, urmand să se ajungă la 28,1 milioane de unități, conform ultimei analize a pieței, efectuată de Strategy Analytics.

Pană in 2012, 70% din casele europene vor deține un televizor cu o capacitate high-definition, cu 8% mai mult decat in 2006. Majoritatea cumpărătorilor HDTV vor achiziționa de asemenea console de jocuri sau media playere digitale.

Raportul compară modelele de previziune a adopției in randul mai multor segmente high-definition. Concluzia este că pană in 2012 in 44% dintre casele europenilor va exista un receptor HDTV, in 27% va exista un media player digital HD, 26% vor deține un disc player HD și 15% vor avea un dispozitiv portabil din aceeași gamă, HD. Tendința de orientare către HDTV este condusă de creșterea cererilor pentru LCD-uri și plasme, majoritatea dispunand de capacitatea de transmisie HD.

LOCAL. În Romania, piața de televizoare LCD se estimează că va ajunge la zeci de mii de unități pană la sfarșitul anului. În privința vanzărilor de plasme, creșterea va fi mult mai mică decat in cazul LCD-urilor. Creșterile se datorează eliminării de la 1 ianuarie a taxelor vamale pentru aceste produse care intrau inainte in categoria celor "de lux".