"Piata de call-center este in plina crestere. Estimam ca, in acest moment, sunt peste 200 de call-centere in Romania", a declarat Madalina Vilau, managing partner al Expo Media, organizatorul evenimentului "Call-center & Customer Care Conference
"Piata de call-center este in plina crestere. Estimam ca, in acest moment, sunt peste 200 de call-centere in Romania", a declarat Madalina Vilau, managing partner al Expo Media, organizatorul evenimentului "Call-center & Customer Care Conference & Expo". "Firmele cauta in special vorbitori de limba engleza. Limba germana este de asemenea la mare cautare. Urmeaza apoi italiana, olandeza si chiar norvegiana", a adaugat ea.
Peste 50 de companii care ofera solutii pentru imbunatatirea activitatilor de call-center vor fi prezente la "Call-center & Customer Care Conference & Expo", care incepe marti la Hotel Marriott si se incheie joi, a anuntat Expo Media. Evenimentul va cuprinde o serie de conferinte in care vor fi prezentate tehnologii hardware si software, precum si solutii pentru mangementul activitatilor si al personalului dintr-un call-center.
Prima zi de conferinte va fi dedicata solutiilor tehnice (hardware si software). Cea de a doua zi va fi dedicata discutiilor despre managementul operatiunilor (trainingul si motivarea angajatilor). In cea de a treia zi se va vorbi despre strategii de management (metode de selectie a angajatilor, de audit si de planificare a bugetelor).
Printre cei care vor sustine conferinte se numara experti in vanzari si in managementul relatiilor cu clientii de la companiile Vodafone Olanda, Nortel, Avaya, UPC, Softwin si altele. Pe langa companiile din industria telecomunicatiilor, au mai fost invitate sa participe la eveniment companii din domenii variate, cum ar fi Toyota, Avon Cosmetics sau Dacia Group.
Termenul de "call-center" se refera la un birou specializat pentru procesarea apelurilor telefonice. Termenul de "contact center" se aplica unui call-center care include metode de comunicare precum e-mailul sau mesageria electronica instantanee.
Intr-un call-center se face in general distinctia dintre activitatile "outbound" (legate de apelurile initiate din call-center) si cele "inbound" (care privesc apelurile primite). O companie isi poate dezvolta un call-center cu resursele sale proprii ("in house"), sau poate apela la firme specializate ("outsourcing"). Cand o firma isi externalizeaza o parte din procesele de afaceri catre parteneri din alta tara, cum este cazul companiilor americane care isi deschid centre de suport tehnic in India, termenul poarta numele de "offshoring". In ultimii ani, din ce in ce mai multe firme multinationale aleg optiunea numita "nearshoring", adica mutarea operatiunilor catre tari mai apropiate din punct de vedere cultural. Multe companii care aleg sa isi mute activitatile de call-center in Romania invoca motivul ca, spre deosebire de India, Romania are o cultura de tip european.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.