Mircea Sandu a avut ieri o pozitie curioasa fata de arbitrajul romanesc, pe care l-a contestat recent in termeni destul de duri. La Adunarea Generala a FRF, Nasu' i-a cerut public lui Constantin Gheorghe, seful CCA, sa nu mai aduca arbitri straini la
Mircea Sandu a avut ieri o pozitie curioasa fata de arbitrajul romanesc, pe care l-a contestat recent in termeni destul de duri. La Adunarea Generala a FRF, Nasu' i-a cerut public lui Constantin Gheorghe, seful CCA, sa nu mai aduca arbitri straini la meciurile din Liga I. "Din sezonul viitor, cu orice risc, lasati arbitri romani sa conduca meciurile. Daca gresesc in mod voit, excludeti-i, dar lasati-i sa arbitreze", a clamat Sandu din prezidiul Adunarii Generale. In rest, a fost o sedinta obisnuita, de la care a lipsit aproape in totalitate Dumitru Dragomir, presedinte al LPF si "vice" la federatie, acesta plecand dupa doar o ora pentru a participa la sedinta comuna a Parlamentului. Mircea Sandu si-a reluat discursurile clasice, luandu-i la rost pe cei peste 200 de delegati prezenti. "Din 1964, nu am participat la Olimpiada cu fotbalul. Sunt manifestari ale suporterilor care au fost influentate de noi, de conducatori, astfel ca am ajuns sa ne fie frica sa mergem pe un stadion. Din cauza a 15 derbedei sufera toata lumea. In Germania, la un meci de liga a doua au participat 72.000 de spectatori. Niciodata nu o sa ajungem la nivelul Germaniei daca nu jucam corect, exista in continuare bani negri in fotbal si nu avem un stadion care sa permita organizarea unui turneu macar pentru juniori de 17-19 ani. Noi am depus candidatura pentru organizarea CE de 17-19 ani, dar nu stiu daca vom primi organizarea", a afirmat Sandu. Seful FRF a anuntat ca a repurtat inca o victorie de imagine la UEFA, invintandu-i pe colegii sai din Comitetul Executiv al forului european sa faca o sedinta la Bucuresti in noiembrie anul viitor. Singura decizie interesanta luata a fost marirea Comitetului Executiv al FRF de la 12 la 14 membri, beneficiare fiind cluburile de Liga a II-a si a III-a, care au mai primit cate un loc in plus. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.