Presedintele FRF a avut o atitudine surprinzatoare la Adunarea Generala a FRF, vorbind despre nenorocirile fotbalului.

Surpriza imensa ieri la Adunarea Generala a FRF: Mircea Sandu a readus in discutie problema coruptiei din fotbal, dupa ce timp de aproape doi ani discursurile venite dinspre seful federatiei fusesera caracterizate de optimism si curatate de termeni duri. Punctul de pornire a sirului de acuzatii a fost un meci de liga a doua in Germania, München 1860 - Karlsruhe, la care au asistat 72.000 de spectatori. „La noi vin atitia oameni la toate meciurile care se disputa intr-un an in ambele serii din liga a II-a. E si normal, atit timp cit mai sint bani negri, nu jucam corect sau platim arbitrii", a spus Mircea Sandu. El a precizat dupa Adunarea Generala ca nu are dovezi pentru aceste afirmatii, dar ca banuieste ca fenomenele numite inca mai exista.

Rechizitoriul presedintelui

Mircea Sandu este extrem de ingrijorat de gafele arbitrilor romani si de faptul ca tot mai multe meciuri importante din Liga I sint conduse de straini. El a avut o atitudine dura si la Comitetul Executiv care a precedat Adunarea Generala, vorbind despre arbitri si cluburi implicate in jocuri murdare. Este cel mai sever avertisment al Nasului de la „momentul zero" al fotbalului romanesc, intilnirea tuturor presedintilor din Divizia A, care a avut loc acum cinci ani. Sandu a mai vorbit si despre telefoanele care se dau arbitrilor in pauzele meciurilor, cerind categoric ca aceste practici sa inceteze.

Nu mai vrea arbitri straini

In plina Adunare Generala, Mircea Sandu s-a intors catre Gheorghe Constantin, seful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), interzicindu-i sa mai cheme arbitri straini la meciurile din campionatul romanesc. „Daca gresesc cu buna stiinta patru sau cinci meciuri la rind - si voi stiti cind se intimpla asta pentru ca sinteti oameni cu experienta - excludeti-i din arbitraj! Ce tot chemati straini, trebuie sa desfiintam breasla asta in Romania?", a spus Sandu.

In alta ordine de idei, presedintele FRF a fost de acord cu propunerea venita de la clubul Dunarea Galati, care cerea marirea numarului de reprezentanti ai ligilor inferioare in Comitetul Executiv. Astfel, Comitetul va avea 14 membri.

Federatia e pe zero

Dupa ce anul trecut finantele FRF au inregistrat un excedent de aproape 500.000 de euro, pentru 2007 se preconizeaza un echilibru perfect intre venituri si cheltuieli. Acestea vor avea aceeasi pondere in buget, circa sapte milioane de euro. Ca de obicei, echipa nationala este cel mai mare consumator, circa 1,5 milioane de euro fiind inghititi de prima reprezentativa. FRF a mai anuntat si stingerea tuturor restantelor catre bugetul de stat.

Sefii UEFA vin la Bucuresti Numirea presedintelui de la FRF in Comitetul Executiv al UEFA a imbunatatit sensibil imaginea fotbalului romanesc in Europa. Sandu are promisiuni ferme ca, dupa terminarea lucrarilor la stadionul National, Bucurestiul va gazdui finala Cupei UEFA, fiind amintite variantele 2009 si 2010. De asemenea, una dintre sedintele Comitetului Executiv al UEFA de anul viitor va avea loc in Capitala.