Nouasprezece persoane au fost ucise intr-o serie de impuscaturi intre bande rivale si intr-un incident separat in care a fost implicata politia din Rio de Janeiro.



 Trecatorii din Rio, prinsiin schimbul de gloant
Nouasprezece persoane au fost ucise intr-o serie de impuscaturi intre bande rivale si intr-un incident separat in care a fost implicata politia din Rio de Janeiro.



Trecatorii din Rio, prinsiin schimbul de gloante Luptele de strada din Brazilia se pare ca au avut loc intre traficantii de droguri care doresc sa preia controlul asupra cartierului sarac al orasului, Morro da Mineira. Impuscaturile au provocat haos in zona centrala a orasului. Incidentul a avut loc chiar in perioada in care guvernul ia in considerare o cerere a guvernatorului orasului Rio de a trimite noi trupe sa ajute politia locala. La inceputul acestui an, un grup de ofiteri ai politiei federale a fost trimis in Rio, dupa cresterea violentelor, si altii urmeaza sa fie trimisi pina la sfirsitul anului, pentru a asigura securitatea in timpul desfasurarii Jocurilor Panamericane.

Arestari si confiscari

Batalia armata pentru detinerea controlului cartierului Morro da Mineira a provocat haos in Rio de Janeiro, dupa ce unii dintre traficanti s-au refugiat in prima faza intr-un cimitir din zona, unde aveau loc citeva inmormintari.

Politia a precizat ca dupa seria de impuscaturi au fost recuperate cadavrele a cel putin 13 persoane suspectate ca sint traficanti. Politia spune ca a facut citeva arestari si a confiscat citeva arme, inclusiv grenade. In cel de-al doilea incident, politia declara ca a impuscat mortal sase suspecti aflati intr-o masina, in alta parte a orasului, si a recuperat 3.000 de genti cu cocaina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.