In viata fiecaruia dintre noi, familia are un loc important. Poate cel mai important. Pentru a asigura insa stabilitate si chiar armonie in familie, pe langa comunicare si afectivitate, avem nevoie de un loc de munca. Locul de munca inseamna in

In viata fiecaruia dintre noi, familia are un loc important. Poate cel mai important. Pentru a asigura insa stabilitate si chiar armonie in familie, pe langa comunicare si afectivitate, avem nevoie de un loc de munca.

Locul de munca inseamna insa sarcini si responsabilitati care solicita. Dar stresul pe care il impune munca de zi cu zi poate fi benefic, atat pentru compania unde lucram, cat si pentru noi insine sau familie. O munca facuta cu placere si recompensata corespunzator, dar si un climat care sa stimuleze randamentul, constituie un stres pozitiv. Pe care nu numai ca nu il simtim, dar care poate dezvolta eficienta si creativitatea.

Responsabilitatea prea mare, teama de a nu raspunde cerintelor, lipsa de sprijin din partea colegilor, o fisa a postului insuficient de clara, dar si neatingerea unei impliniri profesionale sunt factori de stres.

Efectele stresului provocat de munca prestata pot fi variate: de la simple dureri de cap si indigestii, la probleme serioase - cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiunea, depresia sau ulcerele gastrice.

Studiile au demonstrat ca persoanele care au ajuns sa aiba sanatatea afectata de problemele de serviciu apeleaza la concedii medicale de patru ori mai frecvent, recurgand si la consumuri de alcool sau alte droguri.

Si tot studiile arata ca, in Uniunea Europeana, 28% din angajati - respectiv 40 de milioane de oameni - sufera pe seama stresului la locul de munca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.