Trei partii din Parang sunt in continuare deschise. Turiștii sunt atrași de prețurile scăzute la cazare și la masă, dar mai ales de peisajele sălbatice oferite de stațiunea hunedoreană.


E vremea brandușelor pe munte și a turelor peste creste sălbatice. Toată lumea visează să facă creasta Făgărașului, dar mai intai trebuie să incepi cu Munții Rodnei sau cu Parangul. Nu aveți echipament pentru schi de tură sau sunteți prea comod pentru un efort ceva mai susținut? Nu-i nimic! Încă se mai poate schia pe cateva partii de la noi din țară. Și dacă v-ați săturat de Sinaia sau de Poiana Brașov, mai există și alte alternative.

REZERVAŢIE. Masivele care inconjoară Valea Jiului oferă cele mai bune condiții de schi on-piste in această perioadă. Chiar dacă pe sub telescaun nu se mai poate cobori, turiștii care ajung in Parang pot face coborari pe Europarang, B și Slima. "Cred că o să avem zăpadă și la 1 mai. Pe piciorul Slimei e iarnă in toată regula. Mai rău este că nu prea mai vine lume multă acum. Dar cine vine nu face rău deloc, mai ales că nu se face coadă niciodată la teleschi", spune unul dintre proprietarii de cabane din Parang. Prețurile? Foarte mici. 20 de lei pentru un loc de cazare și tot 20 de lei pentru o masă copioasă. Sunteți ceva mai comod sau mai pretențios? Mergeți la Straja, unde stratul de zăpadă măsoară o jumătate de metru pe partiile Lupului și Canal. "Noi o să pornim teleschiurile, că mai schiem noi, oamenii din Straja. Turiști vin foarte puțini. E păcat că lumea nu mai urcă acum la munte. Dacă văd că a incolțit iarba in parcuri, preferă să stea acasă", a declarat Emil Părău, cel mai important cabanier din Straja.

MEMORIAL. Săptămana viitoare, sambătă și duminică va avea loc in Masivul Parang Cupa Salvamont "Memorialul Antonio Bacu". Competiția este adresată salvamontiștilor din județul Hunedoara, dar și schiorilor amatori. În prima zi, la 28 aprilie, vor avea loc intreceri intre echipele Salvamont, printre probele ce vor avea loc fiind și transportul accidentaților cu achia. A doua zi, la 29 aprilie, schiorii vor urca pe jos pană pe Varful Parangul Mic, acolo unde se va desfășura o probă de slalom uriaș. Antonio Bacu a fost unul dintre cei mai buni salvamontiști de pe Valea Jiului și președintele Salvamont Romania.