Lupta dintre granzii Europei pentru inregimentarea căpitanului echipei naționale a Romaniei se ascute. Conform presei spaniole, FC Barcelona a făcut deja o ofertă oficială pentru transferul lui Chivu.


În urmă cu două săptămani, secretarul tehnic al catalanilor, Txiki Begiristain, a urmărit meciul din Liga Campionilor dintre AS Roma și Manchester United. El a monitorizat mai mulți jucători pentru un eventual transfer, iar dintre aceștia Cristi Chivu a fost considerat drept singura soluție pentru un loc de titular la Barcelona.

OFERTĂ. Cotidianul Marca a scris ieri că Begiristain s-a intalnit in această săptămană cu directorul sportiv de la AS Roma, Daniele Prade, după care a prezentat o ofertă oficială pentru fundașul roman. "Cristian Chivu se va transforma in următoarele săptămani in obiectul dorințelor marilor echipe din fotbalul spaniol. Barcelona și Real Madrid vor să-l transfere pe fundașul Romei, iar cel mai aproape de a face acest lucru este echipa catalană. Txiki Begiristain a transmis o ofertă oficială Romei pentru transferul internaționalului roman, al cărui contract cu echipa italiană expiră la 30 iunie 2008", a scris Marca. Cotidianul spaniol a adăugat că internaționalul roman se află in atenția cluburilor Inter Milano și AC Milan, dar și că Real Madrid l-a contactat pe impresarul Victor Becali pentru a-l informa despre interesul pentru Chivu.

PRELUNGIRE. Legat de acest subiect, administratorul delegat al clubului AS Roma, Rosella Sensi, a declarat joi că gruparea italiană va demara in curand discuțiile pentru prelungirea contractelor unor jucători importanți, precum Chivu sau Mexes. "Dorința noastră este insă de a-i păstra pe toți, deoarece recunoaștem că avem jucători profesioniști", a spus Sensi.

SINDICAT. În calitatea de președintele de onoare al AFAN, Cristi Chivu se află printre susținătorii unui proiect de lege privind protecția sportivilor aflați la final de carieră. "Puțini sportivi reușesc să strangă suficienți bani pentru ca la finalul carierei să traiască din ce au acumulat. Proiectul AFAN este cu siguranță perfectibil, insă este un pas inainte pentru a le asigura sportivilor șanse la o viață decentă", a declarat Cristi Chivu pe site-ul său oficial.