La inceputul acestei luni administratia americana a anuntat ca a depus doua plangeri separate la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) impotriva Chinei, privind pirateria de continut video si audio si pentru impunerea unor bariere comerciale ce lim
La inceputul acestei luni administratia americana a anuntat ca a depus doua plangeri separate la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) impotriva Chinei, privind pirateria de continut video si audio si pentru impunerea unor bariere comerciale ce limiteaza activitatea firmelor ce ofera pe piata continut legal.
Un purtator de cuvant al Administratiei nationale chineze pentru copyright, Wang Ziqiang, a declarat ca plangerea depusa de SUA nu se sustine si ca nu va duce la rezolvare acestei probleme.
China isi apara constant performantele in ceea ce priveste lupta impotriva pirateriei, declarand ca este o economie pe cale de dezvoltare, ce are nevoie de timp.
Insa filmele si albumele muzicale piratate se gasesc fara probleme pe strazi si magazine, fiind vandute pentru doar un dolar fiecare.
"Plangerea depusa de guvernul american la OMC privind problemele Chinei cu respectarea proprietatii intelectuale nu va contribui la extinderea cooperarii in acest sens intre cele doua state", a adaugat Wang.
Oficialul chinez a precizat ca piata chineza este afectata de piraterie, insa acelasi lucru poate fi spus si despre cea din alte tari, precum Canada, insa aceste state nu sunt amenintate cu un proces in fata OMC.
"Niciun alt stat din lume nu a facut mai mult decat China pentru a proteja proprietatea intelectuala", a adaugat oficialul chinez, adaugand ca in 2006 agentii de politie au confiscat peste 73 de milioane de bunuri piratate, inclusiv carti si cd-uri cu aplicatii.
Aceasta decizie vine pe fondul nemultumirii Congresului american fata de deficitul comercial record atins in 2006, de 232 miliarde dolari, fata de China, considerat a fi una din cauzele principale ale reducerii numarului de locuri de munca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.