14.500 de lei, adica in jur de 4.500 de euro, este cea mai mare suma pe care a cheltuit-o un roman, persoana fizica, la IKEA.

Chiar daca, cel putin in primele zile de la deschidere, romanii s-au inghesuit mai mult la decoratiuni sau alte produse de valoare mica, au fost si persoane care au plecat de la IKEA cu TIR-ul incarcat. Sumele cheltuite au fost pe masura, uneori depasind citeva zeci de mii de lei.

Cea mai mare suma pe care un roman a dat-o, la o singura achizitie, pentru mobila si accesorii de la IKEA, s-a cifrat la 14.500 de lei.

Suma apare pe un singur bon, insa este posibil ca aceeasi familie sa fi facut cumparaturi mai mari pe mai multe bonuri.

Spre exemplu, Corneliu Oprisan, Retail Manager IKEA, si-a adus aminte de un brasovean care a incarcat un TIR cu produsele cumparate. „Si-a cumparat mobila pentru toata casa. A cumparat de aproximativ 24.000 de lei", a spus acesta.

Per total, in primele trei saptamini si jumatate de cind s-a deschis IKEA, romanii au cumparat in jur de un milion de produse, in valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

In ceea ce priveste numarul de clienti, de la lansare pragul magazinului a fost trecut de aproximativ 300 de mii de vizitatori. Miza pentru primul an este insa mult mai mare. „Calculele ne-au aratat ca exista o probabilitate de 90% sa atingem un milion de clienti", a mai declarat directorul companiei.

Se pregateste a doua deschidere

Compania a inceput deja sa caute locatie pentru cel de-al doilea magazin IKEA, prevazut sa se deschida in urmatorii doi ani.

Potrivit oficialilor, momentan au de ales intre zece locatii posibile in toata tara. Per total, numarul maxim de magazine prevazut de suedezi pentru tara noastra se ridica la opt. „O tara ca Romania poate fi deservita de 5-8 magazine", a mai spus Oprisan.