Soțul dnei Bijboacă a comis-o iar. După blătuirea licitației pentru ca avionul Spartan să aterizeze la Forțele Aeriene, Atanasiu mai dă o gherlă cu larg ecou internațional. A blocat privatizarea IAR Ghimbav, respingand de la negocieri firma Eurocopter SAS Franța, in condițiile in care nu există altă ofertă! Angajamentele publice ale premierului Tăriceanu pentru privatizarea uzinei din Brașov sunt demolate, așadar, de manevrele ministrului Atanasiu, trimis să gestioneze interesele statului la AVAS.

Haos sau minciună? Prostie sau corupție? Oricare dintre variantele de răspuns cad in spinarea premierului, care nu poate gestiona economia nici atunci cand are toate parghiile in mană. Comunicatul AVAS este o mostră de bătaie de joc la adresa investitorilor, puși pe fugă de asemenea tratament. Dacă un lider mondial, cum este Eurocopter, nu se califică nici măcar pentru negocieri la privatizarea unei fabrici, atunci la ce se pot aștepta alți investitori interesați de afaceri in Romania?

Nu cred că momentul ales de clanul Bijboacă să dea lovitura sub centură este intamplător. Ieri, toată lumea era cu atenția pe demiterea lui Băsescu, așa că șansa de a trece neobservată o decizie scandaloasă a AVAS era mai mare. Mai vine și week-end-ul, și pană luni se uită, și-a făcut banda socotelile. Metoda este veche, o și descrie rapsodul: "cand fură hoții caii, noaptea, pe fulgerătură".

Într-o perioadă foarte proastă pentru stabilirea rating-ului de țară, motivele scăderii acestuia nu trebuie căutate in reaua voință a evaluatorilor. Ele sunt oferite en-gros de autoritățile romane. Pe langă scandalul politic, in toi la București, vin și alde Bijboacă să toarne gaz peste foc. Nu erau destule suspiciunile de corupție și fără asemenea decizii aberante. Cine dă socoteală pentru locurile de muncă pierdute la Brașov prin hotărarile asumate de Teodor Atanasiu, care dă undă verde in serie proiectelor imobiliare pe cadavrul industriei orașului?

Palatul Victoria se tot restructurează, iar in ceața reorganizărilor, comasărilor, destituirilor sau angajărilor pentru care singurul criteriu este carnetul de partid, se pierd proiecte substanțiale și bani europeni. În conflictul orb dintre palate, victimele adevărate nu sunt nici Băsescu și nici Tăriceanu, cu găștile lor. Pierderile adevărate sunt contabilizate in buzunarul cetățeanului. Iar pariurile pentru amuzament ne dezbracă de fapt pe toți, după modelul Mircea Badea.