Deputatul PSD Adrian Năstase (foto), contracandidat al lui Traian Băsescu la alegerile din 2004, consideră că votul de aproape 70% din Parlament in favoarea suspendării arată că "s-a ajuns la capătul răbdării la nivelul partidelor și parlamentarilor" după doi ani de scandaluri.


"S-a acumulat o masă critică de nemulțumiri care s-a evidențiat in acest vot masiv", spune Năstase. Totodată, fostul premier critică prezența șefului statului in Piața Universității, apreciind că, "in loc să accepte sportiv, cu demnitate rezultatul din Parlament, incearcă să instige niște grupuri, ca și in 2004".
"Este nepotrivit pentru cineva care prețuiește valorile statului de drept. Numai in ’90 dezbaterea se purta in stradă. Traian Băsescu incearcă să o ducă inapoi in stradă", acuză Năstase.
Întrebat dacă ar mai candida pentru postul de președinte, in cazul in care s-ar ajunge la alegeri prezidențiale anticipate, Năstase n-a spus nici da, nici ba. "Sunt foarte multe lucruri schimbate, s-au intamplat multe in ultimii doi ani. Nu vreau acum să fac vreo speculație", a spus Năstase.