La 20 martie, PC i-a propus președintelui Traian Băsescu să-și prezinte demisia din funcție, pentru ca Romania să intre in normalitate.

Propunerea a fost făcută de liderul partidului, Dan Voiculescu, după consultările inițiate de președintele Traian Băsescu la Cotroceni pe tema stabilizării situației politice, a accelerării reformelor și a votului uninominal. Întalnirea dintre șeful statului și reprezentanții PC, conduși de Dan Voiculescu, a durat aproximativ 15 minute, fiind cea mai scurtă discuție dintre cele care au avut loc, marți, la Cotroceni, intre Băsescu și reprezentanții partidelor parlamentare. La finalul intalnirii, Dan Voiculescu a făcut o scurtă declarație presei, in care a menționat că PC a făcut o propunere concretă șefului statului, aceea de a-și da demisia.

MOTIVUL. "Am făcut o propunere concretă domnului președinte Traian Băsescu. Am pornit de la realitatea că Romania se află intr-o criză politică fără precedent, că instituția prezidențială va fi supusă unui proces de suspendare, ulterior de demitere, care este un proces greoi, care nu face onoare Romaniei", a spus Voiculescu. El a menționat că reprezentanții PC au discutat cu șeful statului, in continuare, despre nevoia ca imaginea externă a Romaniei să fie refăcută cat se poate de repede. "Din toate aceste motive, i-am propus domnului președinte ca, in baza articolului 97 alin. 1 din Constituție, să-și prezinte demisia. Domnia sa a notat propunerea noastră, a spus că se va gandi și așteptăm ca decizia omului politic care iubește Romania și pe romani să fie luată in perioada imediat următoare", a spus Voiculescu. El a fost intrebat dacă
i-a dat un termen președintelui pană la care acesta să dea un răspuns. Voiculescu a răspuns: "Nu ne putem permite să dăm președintelui termene. Noi ne-am exprimat un punct de vedere. El ne-a intrebat care este, din punctul nostru de vedere, soluția cea mai rapidă și eficientă, pentru ca Romania să intre in normalitate și am exprimat punctul nostru de vedere: Romania poate intra in normalitate repede dacă domnul președinte iși dă demisia".