Președintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a susținut aseară că s-a oferit să-i ducă imediat președintelui Curții dosarul cu documentele privind suspendarea lui Băsescu, dar că Vida i-a cerut in plus și stenograma ședinței.


"Dansul m-a intrebat dacă ii aduc imediat documentele, și i-am zis că nu este nici o problemă. Conform Constituției, este o cerere pe care o face președintele de ședință, in care se precizează cum s-a derulat ședința, cum s-a votat, se anexează decizia de suspendare, procesul-verbal cu rezultatul votului. Dansul mi-a spus că nu e suficient, că trebuie să ii dăm stenograma cu toate discuțiile", a spus Văcăroiu. Potrivit acestuia, nu numai Curtea Constituțională a fost găsită inchisă, ci și Registratura de la Cotroceni.
"Am avut o discuție imediat după incheierea ședinței de plen. M-a sunat președintele Curții, domnul Vida, și ne-am pus de acord cu dosarul pe care il trimitem la Curte (...). Ne-am făcut datoria și am trimis, conform prevederilor din Regulament și Constituție, și președintelui toate documentele, hotărarea și modul cum s-a procedat in această ședință și nici la Registratura de la Cotroceni nu era nimeni, in jurul orei cinci-șase seara", a declarat aseară Văcăroiu, pentru Antena 3.
În final, Văcăroiu a anunțat că Parlamentul va trimite in această dimineață Curții Constituționale documentele privind suspendarea președintelui, pentru a se da cat mai repede avizul și a se iniția interimatul funcției. Ulterior, el a afirmat că a fost intrebat de Băsescu cand va veni să-și preia funcția de președinte interimar.