Sushi, șah și idei noi in Elveția

Cea de-a 35-a ediție a Salonului de Invenții de la Geneva și-a deschis miercuri porțile. Manifestarea durează pană poimaine și adună laolaltă idei excentrice și prototipuri care vor deveni producție de serie in curand.


Cine s-a plictisit de șahul tradițional găsește la Targul de Invenții de la Geneva, deschis miercuri, un prototip spaniol cu un nou design, cu o tablă in formă de stea, modulară, care permite participarea a trei, patru sau chiar șase jucători concomitent, relatează AFP. La cea de-a 35-a ediție a Targului de Invenții din orașul elvețian au expus peste 700 de "magicieni" ai prototipurilor, din peste 42 de țări. Manifestarea din această primăvară ii are ca invitați de onoare pe cercetătorii de la prestigiosul Centru European pentru Cercetări Nucleare (CERN), din Geneva, care vor prezenta un portofoliu al celor mai recente invenții și tehnologii dezvoltate sub auspiciile instituției, conform AFP.

IDEI. De la "GPSolat", compasul digital care servește ca reper de orientare pentru rugăciunile de peste zi ale musulmanilor, pus la punct de către malaesianul Azmi bin Awang Md Isa, sau trecand pe la standul iranienilor Mohsen și Roya Eivazi, care au patentat un pantof special destinat celor cu handicap locomotor, originalitatea este prezentă peste tot.

PE MODELUL ŢIGARETELOR