Viitoarea televiziune a lui Gigi Becali are in plan transmisiuni de la slujbe religioase si de la antrenamentele echipei Steaua.

Becali TV este numele televiziunii pentru care Silviu Prigoana a depus saptamina aceasta dosarul la Consiliul National al Audiovizualului, in vederea obtinerii unei licente. Postul este detinut de FC Steaua, iar proiectul sau a fost realizat de Silviu Prigoana, care ii va asigura si suportul tehnic. Dosarul a fost respins insa, din cauza unor documente lipsa, dar va fi rediscutat miercurea viitoare. Ralu Filip, presedintele CNA, ne-a declarat ca o problema o va reprezenta si numele canalului, Becali TV. „I-am spus domnului Prigoana ca e o problema cu denumirea, pentru ca e numele unui lider de partid si nu cred ca vom fi de acord cu el", a mai spus Filip. „Clientul meu mi-a dat o denumire, eu am facut proiectul cu el. De nume se ocupa patronul, domnul Becali", a replicat pentru „Cotidianul" Silviu Prigoana, cel care a oferit consultanta si pentru „Cosmos"-ul lui Vadim Tudor.

El a adaugat ca „asociatul unic este FC Steaua" si ca „nu s-a discutat inca partea cu bugetele, dar exista doua variante, in digital sau in high definition. Prima ar ajunge la 1,5 milioane de euro, iar a doua pina la doua milioane de euro".

In ceea ce priveste grila de programe, Ralu Filip ne-a povestit ca „in program vor fi in principal slujbe religioase, goluri, antrenamentele echipei Steaua". Becali nu este la prima tentativa de a avea o televiziune, in urma cu citiva ani el incercind sa obtina licenta pentru Becali TV, cu ajutorul lui Aristide Buhoiu. Attila Gasparik, vicepresedintele CNA-ului, considera proiectul benefic, pentru ca, „in acest fel, ca si in cazul lui Vadim Tudor, Becali va fi mai putin prezent la celelalte televiziuni". (Alexandra Badicioiu, Cosmin Popan)

Gigi Becali: "Il dau in judecata pe Ralu Filip!" Patronul Stelei sustine ca il va chema in instanta pe seful CNA daca acesta nu ii va permite sa-si numeasca postul Becali TV. Promo-urile viitoarei televiziuni vor fi pe acorduri religioase."Daca Ralu Filip nu imi permite sa ii spun Becali TV, am sa-l dau in judecata. Un brand e un brand, nu are nicio legatura cu politica. Nu poate el sa faca legi, Cine e el, Dumnezeu? Ce sa fac acum sa imi schimb numele?

Becali TV o sa dea programe culturale, religioase si sport. Numai programe educative, antrenamentele Stelei, interviuri cu jucatorii, materiale despre cum isi petrec timpul liber, daca vor desigur, ca nu ii pot eu obliga. Dinamo si Rapid nu vor fi mediatizate decit la stiri, eventual. Nu imi inchipui ca vor dori sa fie filmati la antrenamente de televiziunea mea.

Partea de cultura va fi realizata de o serie de intelectuali, pe partea de religie, vom avea promo-uri cu muzica religioasa. Asta voi cere eu, ramine de vazut cum va fi.

Nu am sa investesc foarte multi bani. Nu o sa iau probabil publicitate, nu va avea mare rating. Eu sunt cu constiinta impacata, fac o televiziune pentru a educa populatia. Sigur, o sa ma coste 2-3 milioane pe ani, dar lansarea ei, maxim 1,5-2 milioane de dolari. In 3-4 luni va fi gata!

O sa fac o televiziune de top. Si am sa incerc sa aduc citeva nume cunoscute din televiziune, ramine de vazut cit vor fi ei dispusi sa vina. Prin alte parti salariile sunt destul de mari.

Eu nu voi fi mai prezent la televiziunea mea decit la altele. Sigur am sa apar si eu, dar interesul meu e sa apar mai mult pe la celelalte televiziuni. Politica nu va fi pe Becali TV. Eu am spus de mult ca vreau sa imi fac televiziune, Vadim s-a luat dupa mine. O sa vedeti ca nu e adevarat faptul ca va fi politica pe post, doar cultura, religie si sport." (Dan DUCA)