Senatorul Doru Ioan Taracila si-a argumentat solicitarea prin faptul ca are mandat din partea conducerii partidului sau de a solicita dezbaterea si adoptarea in cat mai scurt timp a legii ANI. Presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs, s-
Senatorul Doru Ioan Taracila si-a argumentat solicitarea prin faptul ca are mandat din partea conducerii partidului sau de a solicita dezbaterea si adoptarea in cat mai scurt timp a legii ANI. Presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs, s-a declarat de acord cu solicitarea PSD si-a propus, la randul sau, sa fie trimisa o adresa din partea Comisiei juridice, prin care sa se propuna Comisiei de drepturile omului ca saptamana viitoare, miercuri, reunirea pentru adoptarea raportului comun pe legea ANI. Legea privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, proiect sustinut intens de fostul ministru al Justitiei, Monica Macoveim a fost adoptata de Camera Deputatilor, unde a suferit modificari semnificative. Proiectul a fost ulterior ingropat la Senat si insusi presedintele Traian Basescu a intervenit de mai multe ori pentru urgentarea adoptarii legii, promitandu-i lui Macovei ca "draga sa" de ANI va trece de Parlament. Si premierul Calin Popescu-Tariceanu a cerut in repetate randuri urgentarea dezbaterii acestui proiect, aflat in dezbaterea Senatului de la inceputul sesiunii parlamentare. Anuntul de ieri al senatorilor vine dupa ce, in urma cu doua zile, noul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a spus, intr-un interviu acordat Mediafax, ca ANI este necesara si ca va insista ca agentia sa controleze si incompatibilitatile dintre declaratii si situatia reala a averilor. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.