Ariel Costantinof, elev in clasa
a IX-a, a fost exmatriculat din liceul privat bucureștean Lauder-Reut din cauza unor texte scrise pe blogul personal, la adresa http://we3d.net. Știrea a starnit un val de simpatie, mii de internauți romani declarandu-și sprijinul pentru elev.

La 18 aprilie, Tova Ben Nun, președintele organizației Lauder-Reut, a intrat in sala de curs, l-a anunțat că este exmatriculat și l-a invitat să părăsească școala. Ariel a fost informat verbal despre măsurile luate impotriva sa, fără a primi nici o hartie oficială din partea instituției de invățămant.

Textul incriminator. Pe blogul lui Ariel apărea ieri următorul text: "În urma discuțiilor de ieri (17 aprilie 2007), că ne vedem in consiliul profesoral, azi (18 aprilie 2007) am fost exmatriculat (cică din cauza postului de ieri). Faza cea mai tare a fost că după ce mi s-a spus că-s exmatriculat și că mi se scade nota la purtare la 4 am fost trimis acasă... iar, la poartă, nea Vasile (portarul) nu mă lasă să plec...".
Iată ce ne-a declarat ieri Tova Ben Nun, președintele organizației Lauder-Reut: "Ariel este un elev foarte bun, dar trebuie să ințeleagă că nu are voie să-și jignească profesorii". Ariel este, deocamdată exmatriculat, dar incă această măsură nu este definitivă.

Ieri ar fi trebuit să se intrunească un consiliu profesoral pentru a se discuta cazul lui Ariel, dar acesta a fost amanat pentru săptămana viitoare. Președintele organizației spune că l-a exmatriculat pe Ariel din cauza faptului că a postat pe blog jigniri la adresa profesorilor și fotografii ale profesorilor realizate in timpul orelor de curs. Pentru a fi reprimit la școală, Ariel va trebui să șteargă de pe blog toate posturile referitoare la profesori, spune Tova Ben Nun.

Elevul se pare că a deranjat prin comentarii de genul "Dormitul in penitenciar? Strict interzis!", pe marginea unui clip video care arăta cum un elev este trezit din somn in timpul orei de către profesoara sa.
Un alt material deranjant, "Să facem economie...", in care autorul ridiculizează felul in care li se servește in zilele de vineri (zi specială pentru evrei) "suc din ăla de se amestecă cu apa,..., ieftin, de la colțul străzii".