Stadionul Național "Lia Manoliu" va fi demolat la inceputul anului viitor, astfel Dinamo București ar putea disputa aici meciurile din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor.

"Am avut o discuție cu domnii Badea și Borcea, in care s-a luat in calcul ca meciurile echipei Dinamo să se desfășoare pe Stadionul Național. Răgazul pentru ca echipa Dinamo să joace pe Stadionul Național primele meciuri din grupe există din partea constructorului, deoarece lucrările de demolare a arenei vor incepe la inceputul anului viitor", a spus primarul general Adriean Videanu.

El a semnat ieri contractul cu asocierea de firme Max Bogl (Germania)-Astaldi (Italia) pentru reconstrucția stadionului, durata lucrărilor de reconstrucție fiind 32 de luni.

"Nu avem o dată exactă pentru inceperea lucrărilor, deoarece totul ține de finalizarea proiectării. Din cele 32 de luni, 12 luni este termenul pentru finalizarea proiectării, iar 20 de luni lucrările propriu-zise. Cert este că nu vom stagna inceperea lucrărilor de anumite evenimente, oricare ar fi ele. Este inutil să demolez un obiectiv acum, să stau cu molozul zece luni, cat durează proiectarea", a mai spus Videanu. Valoarea lucrărilor de reconstrucție este estimată la peste 411 milioane de lei (fără TVA), finanțată din fonduri municipale și guvernamentale. Noul stadion va avea o capacitate de 54.000 de locuri, arena urmand să fie funcțională in anul 2010.

"Sperăm ca in 2010-2011 Bucureștiul să poată găzdui finala UEFA", a spus Ionuț Lupescu, prezent la eveniment.