Pornite in timpul razboiului rece, dintre Rusia si SUA, incercarile de folosire a mamiferelor marine pentru diverse aplicatii militare incep sa dea rezultate. Din relatarile topnews.ru si Gazeta Wyborcza, focile vor folosi la apararea submarinelor mi
Pornite in timpul razboiului rece, dintre Rusia si SUA, incercarile de folosire a mamiferelor marine pentru diverse aplicatii militare incep sa dea rezultate. Din relatarile topnews.ru si Gazeta Wyborcza, focile vor folosi la apararea submarinelor militare rusesti.

Biologii rusi dreseaza foci pentru apararea submarinelor cu propulsie nucleara. Potrivit informatiilor aarute in media rusa, aceste mamifere sunt dresate pentru apararea bazelor de pe litoralul arctic al Rusiei, ele fiind alese pentru experimente deoarece rezista foarte bine la temperaturi scazute. Chiar daca rezultatele sunt peste asteptarile oamenilor de stiinta, armata rusa a alocat destul de putini bani pentru dezvoltarea acestui proiect.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.