Daca edilii bucuresteni se straduiesc de zeci de ani sa puna in valoare monumentele istorice, reusind de cele mai multe ori exact contrariul, „verisorii” italieni sunt mult mai atenti si eficienti in ceea ce priveste imaginea capitalei lor.
Municipalitatea din Roma va amenaja un complex de peste 60.000 de metri patrati care va include Forumul, Colosseumul si Capitoliul, imbogatite cu noi muzee si colectii, o concentrare de istorie a cetatii Eterne care se doreste a fi un "Luvru" in versiune italiana, transmite AFP, citata de Mediafax.
NOUL LUVRU. Miercuri, echipa primarului Walter Veltroni a aprobat proiectul „Grande Campidoglio’ Presa italiana l-a rebotezat „noul Luvru”. "Sit-urile si monumentele vizate vor acoperi o suprafata totala de 61.250 de metri patrati, in timp ce muzeul Luvru din Paris se intinde pe 70.000 de metri patrati", a precizat doua zi Veltroni. Primarul roman a mai adaugat: "Vom evacua edificii importante pentru a le pune in serviciul vietii arheologice si culturale a orasului",
ROMA, ORAS DESCHIS. Intr-un perimetru cuprins intre Circo Massimo, Coloseum, Forumul imperial si colina capitolina, care reprezinta centrul istoric al orasului, sapte cladiri vor fi deschise sau redeschise publicului ori reorganizate pentru a gazdui noile muzee si colectii.
In cadrul proiectului, o cladire ocupata actualmente de angajati ai municipalitatii va fi transformata in muzeu al civilizatiei romane, in timp ce Piata Traian va fi si ea redeschisa publicului.
Jurnalul Online