Operaia de apendicit poate dura i cinci minute, i cinci ore pentru c, dac apendicul nu se afl la locul lui, ci este ascuns in spatele ficatului sau in alte cotloane ale abdomenului, chirurgului ii ia timp pan ii descoper ascunztoarea.

În privina crizei de apendicit, medicina n-a ridicat complet cortina de pe toate aspectele, de exemplu, tiina nu poate inc furniza o explicaie temeinic cu privire la motivele care declaneaz o apendicit acut. Totui, in lumea chirurgiei funcioneaz un moto: "Mai bine s scoi un apendice chiar nevinovat, decat s amani intervenia de indeprtare a lui, riscand repetarea crizei mai violent i cu pericol mai mare s apar o apendicit perforat".
Unul din importanii chirurgi ai Spitalului Universitar, medic primar dr. Naumescu, intervine i in cazurile de apendicit, fr s considere c aceasta este o operaie minor. Cu atat mai ludabil, cu cat cunoscutul chirurg Naumescu face mari operaii de stomac, de intestin, fiind un nume important i in operaiile artistice executate pe esofag.
Se zice totui c apendicul ar avea i el un oarecare rol, fcand parte dintr-un lan de aprare imunitar. Îns organismul se poate dispensa
de apendice i cand apar semne
de apendicit mai bine chirurgul
il indeprteaz.