Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) solicită Guvernului să prelungească de la șase luni la 18 luni amanarea procedurilor de insolvență pentru 28 de companii, printre care Electroputere, Rulmentul, Tractorul, unitățile de pe platforma Nitramonia, Petrotrans, Romaero etc.


De asemenea, AVAS vrea să suplimenteze lista insolvenților cu 12 firme din industria de apărare. În plus, autoritatea cere amanarea de la șase luni la un an a termenului in care instituția va efectua restructuarea, privatizarea sau lichidarea voluntară a celor 40 de companii. AVAS a mai propus Guvernului să aprobe ștergerea datoriilor bugetare a companiilor din industria de apărare, care vor intra in procesul de reorganizare și privatizare, precum și inființarea Agenției Naționale pentru Coordonarea Industriei de Apărare, potrivit unui proiect de lege elaborat de instituție.

ANGAJAŢI. Salariații disponibilizați prin concedieri colective de la companiile din industria de apărare ar urma să beneficieze de măsurile de protecție socială prevăzute in Ordonanța de urgență a Guvernului 95/2002. Numărul de salariați care urmează a fi disponibilizați pentru fiecare societate comercială este stabilit in programul de restructurare aprobat de conducerea societății, de către AVAS și prin hotărari ale guvernului.