Decizia a fost luata in urma discutiilor pe tema suspendarii purtate la nivelul Biroul Politic Central (BPC) al PNL, precum si in intalnirea premierului cu grupurile parlamentare ale formatiunii sale. La finalul sedintei BPC, Tariceanu a declarat ca
Decizia a fost luata in urma discutiilor pe tema suspendarii purtate la nivelul Biroul Politic Central (BPC) al PNL, precum si in intalnirea premierului cu grupurile parlamentare ale formatiunii sale. La finalul sedintei BPC, Tariceanu a declarat ca senatorii si deputatii PNL vor vota "conform propriei optiuni" la sedinta de suspendare. "PNL este partidul care si-a asumat guvernarea si pozitia noastra este de a ne detasa de jocurile de tip politicianist, asa incat BPC al PNL a decis sa recomande parlamentarilor sai sa voteze conform propriilor optiuni", a spus Tariceanu, adaugand ca are "obligatia", in calitate de deputat, sa participe la sedinta Parlamentului. "Constiinta mea imi spune foarte multe, ca fiind prim-ministru nu pot sa plec de la considerente de ordin subiectiv, de la resentimente si ca trebuie sa ma comport in aceasta conjunctura politica ca un prim-ministru al unei tari fata de care am o mare responsabilitate. Asa incat va pot anunta de pe acum ca daca maine va avea loc votul, voi fi in sala, dar nu voi vota" a precizat Tariceanu. Surse citate de Mediafax sustin ca mai multi lideri liberali, intre care Crin Antonescu, Dan Radu Rusanu, Puiu Hasotti si Norica Nicolai, i-au solicitat lui Tariceanu, in sedinta BPC, ca parlamentarii PNL sa adopte o pozitie publica ferma in favoarea suspendarii presedintelui. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.