"Speram sa vina, macar acum, si o propunere de negociere din partea administratiei, pentru a pune capat conflictului", declara Gheorghe Tiber, presedintele Sindicatului Solidaritatea, formatiune care a initiat protestele. Insa conducerea combinatului
"Speram sa vina, macar acum, si o propunere de negociere din partea administratiei, pentru a pune capat conflictului", declara Gheorghe Tiber, presedintele Sindicatului Solidaritatea, formatiune care a initiat protestele. Insa conducerea combinatului sustine ca protestul nu a afectat activitatea combinatului siderurgic, numarul grevistilor fiind, in opinia conducerii, de aproximativ 200 de persoane.
Muncitorii de la Mittal Steel Galati au declansat ieri greva generala, dupa ce Tribunalul Galati a respins marti solicitarea administratiei Mittal Steel Galati de a declara ilegala greva generala anuntata de Sindicatul Solidaritatea. Greva declansata ieri este sustinuta doar de Solidaritatea, celelalte trei grupari sindicale importante de pe platforma siderurgica galateana acceptand, la mijlocul lunii martie, o majorare salariala de 12%. Solidaritatea nu a fost insa de acord si a cerut o majorare de 25% sau 100 de euro net lunar pentru fiecare salariat. Solidaritatea mai doreste ca 10% din profit sa revina salariatilor, conform legislatiei in vigoare. Deoarece administratia ofera anual bilete de odihna doar pentru o treime din angajati, sindicalistii vor sa se renunte la aceasta masura, iar banii sa fie impartiti oamenilor, pentru a se evita astfel traficul cu bilete de odihna sau tratament. De asemenea, sindicalistii mai cer acordarea unei prime de vacanta de 1.000 de lei, fata de 200 de lei, cat ofera patronatul. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.