Comisiile de politica externa l-au respins si pe ambasadorul nominalizat pentru Slovacia, Lucian Leustean, caruia i s-a imputat gafa comisa anul trecut in Parlament, cand a declarat ca Romania se afla in fata Ungariei - in problema "Gojdu" - in aceea
Comisiile de politica externa l-au respins si pe ambasadorul nominalizat pentru Slovacia, Lucian Leustean, caruia i s-a imputat gafa comisa anul trecut in Parlament, cand a declarat ca Romania se afla in fata Ungariei - in problema "Gojdu" - in aceeasi pozitie a nationalei de fotbal a Liechtensteinului in fata unui meci cu echipa Braziliei.
Votul parlamentarilor asupra candidaturilor lui Leustean si Sever Voinescu a fost exprimat prin procedura secreta, lucru care l-a determinat pe deputatul PD Cristian Cucuian sa anunte ca va depune o contestatie. Potrivit acestuia, votul a fost exprimat inainte ca cei doi sa raspunda la intrebarile comisiei, iar unii parlamentari, care au lipsit de la sedinta, au votat prin corespondenta. Comisiile de politica externa i-au mai avizat favorabil si pe Calin Fabian pentru Ambasada Romaniei in Olanda, Eduard Iosiper pentru Israel, Valeriu Gheorghe pentru Filipine si Cornel Feruta, pentru a pleca la Viena ca sef al misiunii Romaniei pe langa organizatiile internationale din zona. La audierile de ieri au lipsit alti patru nominalizati pentru posturile de ambasadori: Teodor Baconschi pentru Franta, Mihail Florovici pentru Muntenegru, Calin Sava pentru Elvetia si Ion Valcu pentru Argentina. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.