Parlamentarii cred ca membrii Consiliului de Administratie al TVR sint la fel de vinovati ca si presedintele televiziunii si ar trebui dati afara.

Deputatii au facut ieri primele declaratii in legatura cu raportul de activitate al TVR pe 2006 si conflictul dintre membrii Consiliului de Administratie si presedintele institutiei, Tudor Giurgiu. Membrii CA au adaugat 20 de pagini de critici la varianta finala a raportului, depusa la Parlament, iar opt dintre ei au mai trimis luni o scrisoare, in care informau Comisia parlamentara ca nu stiau de starea economico-financiara reala a televiziunii publice. Strachinaru: „Toti sint vinovati"

Deputatul PD Petre Strachinaru, membru al Comisiei pentru cultura a Camerei Deputatilor, a declarat ieri ca membrii CA trebuie demisi alaturi de Tudor Giurgiu, informeaza NewsIn. „Domnii din CA incearca sa-si salveze pielea. Mie mi se pare ca sint vinovati in aceeasi masura cu presedintele-director general. Este necesara demiterea tuturor, nu doar a presedintelui", a sustinut democratul.

Suspiciuni

„Nu cred ca membrii consiliului nu aveau acces la informatiile cu privire la societatea in care lucreaza", a apreciat si presedintele Comisiei pentru cultura din cadrul Camerei Deputatilor, Catalin Micula.

Potrivit acestuia, deputatii cred ca membrii CA incearca sa se dezica de deciziile lui Tudor Giurgiu.

Rapoarte blocate politic

„Raportul pentru 2005 are un aviz favorabil, dar situatia din 2006 este alta. Acest nou raport este pe pierdere", a mai spus Micula. Strachinaru considera ca ceea ce se intimpla cu rapoartele din 2005 si 2006 este o decizie politica. Daca raportul pe 2006 este respins de comisiile de specialitate sau in plenul Parlamentului, Tudor Giurgiu si membrii Consiliului de Administratie sint demisi.

Giurgiu: „Nu am condus singur TVR" „Mai multi membri ai CA ma prezinta ca pe un personaj diabolic, care le-a ascuns situatia reala a televiziunii", a raspuns Tudor Giurgiu intr-o scrisoare adresata Comisiilor parlamentare de cultura. „Institutia nu am condus-o singur, deciziile privind finantarile, bugetele, investitiile au fost facute cu acordul aceluiasi consiliu care acum se dezice de propriile hotariri. Nu pot fi acuzat ca nu am informat membrii CA in legatura cu evolutia institutiei, era de datoria lor, in baza mandatului acordat de Parlament, sa se sigure ca detin toate informatiile de care au nevoie pentru a-si indeplini atributiile", mai arata Giurgiu.