* 11 ianuarie: Elena Udrea declara intr-o emisiune televizata ca, in 2005, pe vremea cind era consilier la Cotroceni, Basescu a primit un biletel de la premierul Tariceanu in care acesta ii cerea sefului statului sa intervina la Parchet in favoarea lui Dinu Patriciu. * 17 ianuarie: Presedintele Traian Basescu face public biletul primit de la Tariceanu.

* 18 ianuarie: Reprezentantii PSD anunta ca vor incepe procedura de suspendare a sefului statului si ca vor face toate demersurile necesare pentru demisia premierului.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, il acuza pe Traian Basescu de faptul ca i-a trimis un bilet fostului ministru al Economiei Codrut Seres, in care ii cerea sa intervina in favoarea unor grupuri de interese de pe linga ALRO Slatina.

* 26 ianuarie: PSD anunta ca a strins, impreuna cu PRM, 163 de semnaturi din partea parlamentarilor, pentru initierea procedurilor de suspendare a sefului statului.

* 12 februarie: PSD anunta ca a finalizat rechizitoriul la adresa lui Basescu.

* 28 februarie: Parlamentul decide infiintarea unei comisii speciale de ancheta privind suspendarea lui Basescu. In fruntea ei e desemnat liderul PC, Dan Voiculescu.

* 2 martie: Premierul ameninta cu suspendarea alegerilor pentru PE daca Basescu nu renunta la referendumul pe votul uninominal si daca Geoana nu amina dezbaterile pentru suspendarea presedintelui.

* 21 martie: Deputatii adopta modificarea legii referendumului prin care presedintele poate fi demis cu doar jumatate plus unu din numarul celor care se prezinta la plebiscit.

Comisia Voiculescu isi prezinta raportul. Acesta contine 19 capete de acuzare la adresa lui Basescu.

* 4 aprilie: Curtea Constitutionala anunta ca modificarile la legea referendumului sint neconstitutionale. Presedintele nu poate fi demis prin votul majoritatii celor care se prezinta la urne.

* 5 aprilie: Curtea Constitutionala da aviz negativ suspendarii presedintelui.

* 12 aprilie: Presedintele Basescu declara intr-un interviu pentru „Cotidianul" ca isi va da demisia din functie in cazul in care va fi suspendat de Parlament.

* 17 aprilie: Motivatia Curtii Constitutionale desfiinteaza punct cu punct acuzatiile coalitiei anti-Basescu.

* 17 aprilie: Presedintele anunta intr-o declaratie oficiala la Cotroceni ca va demisiona daca Parlamentul va vota pentru suspendare.