Giulestenii pleaca favoriti, prin prisma clasamentului si a valorii jucatorilor, insa gorjenii s-au dovedit de fiecare data un adversar incomod pentru alb-visinii. Rapid are si varianta Ligii I, acolo unde sunt plasati foarte bine pentru un loc de
Giulestenii pleaca favoriti, prin prisma clasamentului si a valorii jucatorilor, insa gorjenii s-au dovedit de fiecare data un adversar incomod pentru alb-visinii. Rapid are si varianta Ligii I, acolo unde sunt plasati foarte bine pentru un loc de cupa europeana, fiind posibila chiar o calificare in preliminariile UEFA Champions League. In schimb, Pandurii, fara griji de retrogradare, joaca pentru cea mai mare performanta din istoria clubului.
Atacantul rapidist Mugurel Buga este de parere ca meciul cu Pandurii va fi unul greu, "pentru ca in cupa apar tot timpul surprize". "Ca valoare, suntem peste cei de la Pandurii si avem prima sansa sa ne calificam. Faptul ca Pandurii au eliminat pe Dinamo este o surpriza. Noi speram sa nu ajungem la prelungiri ca Dinamo si sa castigam in 90 de minute", a spus Buga, care a comentat, de asemenea, declaratiile oficialilor de la Dinamo, care apreciaza ca Rapid a fost avantajata de arbitri: "Nu conteaza ce arbitru vom avea la meciul direct cu Dinamo. Intr-adevar, am avut si la Pitesti, si la Constanta cate un 11 metri, dar de ce sa nu ni se dea daca a fost? Poate ca si Dinamo a avut penalty, iar noi nu am spus ca sunt avantajati de arbitraj". Referitor la faptul ca meciul cu Dinamo, din etapa a 27-a a Ligii I, se va disputa cu portile inchise, Buga a spus: "Nu mi se pare normal sa jucam cu portile inchise, pentru ca este vorba de un derby. Fara spectatori este putin cam sec, eu as fi preferat sa jucam pe <<National>>, dar cu spectatori". La randul sau, mijlocasul Emil Dica spera ca publicul de la Timisoara sa fie alaturi de echipa sa in intalnirea cu Pandurii. "Speram ca publicul din Timisoara sa fie alaturi de noi, asa cum cei de pe Giulesti sunt alaturi de Timisoara in meciul cu Steaua. Pentru noi, faptul ca jucam la Timisoara este un avantaj, pentru ca noi oricum trebuia sa jucam undeva in deplasare. Vreau sa castig acest meci si apoi si finala, pentru a obtine cel de-al doilea trofeu din cariera", a spus E. Dica.
Condescu: "Nu avem ce pierde"
De partea cealalta, presedintele Pandurilor, Marin Condescu, a declarat ca jucatorii pregatiti de Eugen Neagoe vor aborda relaxati meciul cu Rapid, din semifinalele Cupei Romaniei, deoarece "nu au ce pierde". "Nu avem ce pierde in aceasta semifinala. Chiar daca rapidistii sunt favoriti, avem si noi sansele noastre. Avem o datorie fata de suporterii nostri sa facem un joc frumos, sa ne ridicam la nivelul competitiei. Trebuie sa demonstram ca putem mai mult decat am reusit pana acum si nu trebuie sa dezamagim. Este important ca am ajuns pana aici si este meritul mai ales al lui Neagoe si al echipei. Suntem sa spun asa, descatusati acum de toate poverile pe care le-am avut in acest an competitional si in campionat, si in cupa", a spus Condescu. Acesta este de parere ca echipa sa are conditii pentru disputarea unor jocuri de Cupa UEFA, fiind deja aprobate fondurile pentru lucrarile la instalatia de nocturna si pentru modernizarea stadionului. "Niciodata nu trebuie sa ne fie frica sa ne dorim mai mult decat se crede ca putem la un moment dat. Din punct de vedere al conditiilor pe care le avem la Tg. Jiu, cred ca vom avea unul dintre stadioanele care vor avea conditii de Cupa UEFA", a spus Condescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.