Parlamentul a aprobat, azi, hotarirea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, cu 322 de voturi "pentru", 108 voturi "impotriva" si 10 abtineri. UPDATE 19:35 Presedintele Traian Basescu a spus multimii adunate in Piata Universitatii, ca este inca presedintele in functie al Romaniei, pana luni, cand vor fi indeplinite toate formalitatile la Curtea Constitutionala si a dat asigurari ca va face ce e bine pentru tara. El a inceput prin a spune: "Ne intalnim din nou dupa doi ani si jumatate".

Manifestantii au raspuns cu urale, replica lui Basescu fiind: "Am inteles mesajul dumneavoastra".

Basescu le-a spus oamenilor ca pana vor fi indeplinite toate formalitatile necesare, luni, la curtea Constitutionala, el este inca presedintele in functie si nu va tine un discurs electoral.

"Va rog sa intelegeti ca in aceasta seara nu voi avea un discurs electoral. In campanie va voi spune adevarul despre aceasta guvernare", a afirmat Traian Basescu.

Manifestantii au scandat: "Basescu!" si "Nu va dati demisia".

El a dat asigurari ca nu va abandona poporul roman.

"Sunteti dintre cei care m-ati votat de trei ori - o data in 2000, iar apoi in 2004, la Primaria Capitalei si Presedintia Romaniei. Cu siguranta vom avea ocazia sa ne intalnim la vot pentru a patra oara. As avea rugamintea ca intalnirile noastre sa se desfasoare intr-un cadru legal. Forta poporului este la vot", a spus Traian Basescu.

El le-a spus oamenilor ca dupa avizul negativ dat de Curtea Constitutionala asupra raportului Comisiei Voiculescu a avut convingerea ca nu are de ce sa ceara cuiva scuze.

"Va rog sa credeti ca pana in momentul in care a aparut hotararea Curtii Constitutionale am avut o pozitie rezervata. Nu aveam dreptul sa fac presiuni. Dar dupa ce Curtea Constitutionala a dezmintit toate cele 19 puncte ale Comisie Voiculescu, am avut convingerea ca nu am de ce sa ma scuz nimanui. Daca Curtea Constitutionala ar fi zis ca am facut o singura abatere, azi, in Parlamentul Romaniei mi-as cerut scuze poporului roman. Curtea Constitutionala a confirmat ca n-am facut altceva decat sa-i servesc pe romani. Daca as fi acceptat sa negociez cu partidele politice, astazi nu as fi fost suspendat. Nu am facut-o, nu o voi face si ma intorc la popor", le-a spus Basescu oamenilor adunati in Piata Universitatii pentru a-l sustine.

Discursul lui Basescu a fost primit cu urale de cei prezenti, care au strigat "Te iubim, te iubim!".

Basescu i-a rugat pe oameni sa se manifeste in liniste. "Electoratul meu e electoratul care vrea Romania moderna", a spus Basescu.

"Va multumesc si mergeti acasa. Voi fi in continuare presedintele romanilor", si-a incheiat el discursul din Piata Universitatii.

UPDATE 19:30 Flutur: PLD a votat impotriva suspendarii, Viorel Hrebenciuc face declaratii otravite.

Presedintele executiv al PLD, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat ca toti parlamentarii PLD au votat impotriva suspendarii sefului statului, iar Viorel Hrebenciuc face "declaratii otravite", cand spune ca PLD a votat altfel.

"Este o declaratie otravita a lui Viorel Hrebenciuc, pentru ca PLD a votat categoric impotriva suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu", a declarat Gheorghe Flutur.

El a tinut sa precizeze ca toti parlamentarii liberal-democrati au respectat decizia de a vota impotriva initiativei de suspendare din functie a lui Traian Basescu, iar afirmatiile lui Viorel Hrebenciuc arata ca PSD "incearca sa mai gaseasca fel de fel de scuze", pentru aceasta suspendare.

"Respingem categoric, in ceea ce priveste PLD, aceste informatii", a precizat Flutur, adaugand ca nu crede nici ideea ca unii parlamentari PD au votat pentru suspendarea lui Traian Basescu.

"Daca luam cele 108 voturi impreuna, sunt clare, sunt de la noi si de la PD", a mai spus Gheorghe Flutur.

PLD are in Parlament 24 de senatori si deputati, in timp ce PD are 22 de senatori si 50 de deputati.

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat ca, din calculele facute dupa aflarea rezultatului votului asupra propunerii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, reiese ca minimum 15 parlamentari ai PD si PLD au votat "pentru".

UPDATE 19:00

Presedintele Traian Basescu a sosit in Piata Universitatii

Presedintele Traian Basescu a sosit la ora 19.00 in Piata Universitatii, fiind intampinat cu urale si cu strangeri de mana de cele aproximativ 2000 de persoane adunate in piata.

Sosirea sa a fost precedata de cea a liderului PLD Theodor Stolojan, care s-a adresat multimii si i-a cerut lui Basescu sa nu demisioneze si sa se ajunga la referendum.

"Doresc sa ii transmit lui Traian Basescu sa se gandeasca bine sa nu isi dea demisia si sa mergem la referendum", a spus Stolojan.

Multimea i-a raspuns scandand: "Jos Tariceanu!" si "Basescu!".

Stolojan nu se mai afla in Piata Universitatii.

UPDATE 18:50

Hrebenciuc: Cel putin 15 parlamentari de la PD si PLD au votat pentru suspendarea lui Basescu.

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat ca, din calculele facute dupa aflarea rezultatului votului asupra propunerii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, reiese ca minimum 15 parlamentari ai PD si PLD au votat "pentru".

Hrebenciuc a precizat, pentru MEDIAFAX, ca, potrivit apelului nominal facut de chestorii Senatului si Camerei Deputatilor, la votul de azi, din Parlament, asupra propunerii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, au votat 110 parlamentari apartinand PD si PLD.

Tinand cont de faptul ca s-au inregistrat 108 voturi impotriva propunerii de suspendare si ca de la formatiunile care au anuntat ca vor vota pentru suspendare – PSD, PRM, PC – au lipsit, in medie, cate 3, 4 parlamentari si incluzand si voturile favorabile ale parlamentarilor PNL, Hrebenciuc a concluzionat ca au existat cel putin 15 voturi pentru suspendarea lui Basescu care au provenit de la PD si PLD, formatiuni care au anuntat ca vor vota impotriva propunerii de suspendare.

UPDATE 18:45

Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a indemnat sutele de manifestanti care protesteaza in Piata Universitatii fata de decizia Parlamentului de a-l suspenda pe Traian Basescu, sa insiste ca seful statului sa nu demisioneze si sa mearga la referendum.

"Doresc sa-i transmit gandul dumneavoastra, sa se gandeasca bine, sa nu-si dea demisia si sa mergem la referendum, pentru ca este un pericol pentru Romania. Aceasta clica Tariceanu-Geoana, adica PNL si PSD, PC si PRM sa guverneze Romania - e prea mult", a declarat Stolojan, care a intrat in dialog cu multimea: "Sa nu-si dea demisia, sa mergem la referendum", spunea el, iar multimea raspundea: "DAAA."

Cu pumnul strans si gesticuland agitat catre multime, Thedor Stolojan le-a cerut oamenilor sa fie solidari cu presedintele si sa se opuna unei eventuale legi, data de adversarii presedintelui, prin care acesta sa fie impiedicat sa mai candideze pentru inca un mandat: "Exista teama ca aceasta Coalitie majoritara, care a votat impotriva Romaniei, impotriva lui Basescu, sa nu scoata o lege care sa-l impiedice pe Basescu sa mai candideze la presedintie", a declarat fostul aliat al lui Traian Basescu, din timpul alegerilor din 2004.

"Tuturor celor care manifestati in aceasta zona doresc sa va spun ca presedintele Traian Basescu este impreuna cu dumneavoastra, nu va va trada, asa cum a facut-o premierul Tariceanu", a spus Stolojan, moment in care oamenii din Piata au inceput sa-l huiduie pe premierul Tariceanu si sa-l aclame pe Traian Basescu.

UPDATE 18:30

Hotararea de suspendare a lui Basescu nu a putut fi transmisa CC pentru ca usa era incuiata.

Hotararea Parlamentului privind suspendarea din functie a sefului statului nu a putut fi transmisa Curtii Constitutionale, functionarii Camerei Deputatilor insarcinati sa duca documentul gasind usa incuiata, au declarat pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

In consecinta, documentul va fi transmis, din nou, Curtii Constitutionale, vineri, pentru a constata vacanta postului de sef al statului.

Potrivit acelorasi surse, Curtea Constitutionala se va intruni, in aceste conditii, abia luni, cand va lua act de vacanta postului de presedinte, urmand ca si acest document sa fie publicat in Monitorul Oficial.

In legatura cu acest eveniment, vicepresedintele PNL, deputatul Crin Antonescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca ar fi fost normal ca sa fie cineva „pe receptie" la Curtea Constitutionala.

„E de presupus ca, intr-o zi ca aceasta, cand Curtea Constitutionala stia ca se decide asa ceva in Parlament si urma ca traseul documentelor sa treaca pe acolo, era normal ca cineva sa fie pe receptie. Nu ma mai mira nimic de la Curtea Constitutionala, cred ca ar trebui sa trimitem hartiile direct domnului Coldea", a declarat Antonescu.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Camerei Deputatilor anuntase ca hotararea de suspendare a fost trimisa Curtii Constitutionale, care urma ca vineri sa constate vacanta postului de sef al statului.

Hotararea a fost trimisa si Guvernului si Presedintiei. De asemenea, a fost publicata in Monitorul Oficial, intrand astfel in vigoare. Mediafax

UPDATE 18:00

Liderul PLD Theodor Stolojan se adreseaza multimii adunate in Piata Universitatii, care ii raspunde scandand "Jos Tariceanu!, el cerandu-i lui Basescu sa nu demisioneze si sa se ajunga la referendum.

"Doresc sa ii transmit lui Traian Basescu sa se gandeasca bine sa nu isi dea demisia si sa mergem la referendum", a spus Stolojan.

UPDATE 17:55

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a ajuns in jurul orei 17.45, in Piata Universitatii, unde se desfasoara mitingul de sustinere pentu Traian Basescu, dupa ce Parlamentul a decis suspendarea din functie a acestuia.

Stolojan a fost primit cu entuzism si cu strangeri de mana de multimea adunata in piata, care a inceput sa scandeze: "Stolojan - prim ministru!"

Traian Basescu a plecat de la Palatul Cotroceni, el fiind asteptat sa soseasca in piata la ora 18.00. Mediafax

UPDATE 17:50

Un protestatar din Piata Universitatii care a incercat sa ocupe strada, respins de fortele de ordine.

Unul dintre sustinatorii presedintelui din Piata Universitatii a plecat din mijlocul multimii si, cu pancarda pe care scria Basescu, s-a indreptat catre centrul Bulevardul Balcescu, unde se aflau mai multi politisti si jandarmi, printre care si comandantul Politiei Capitalei, Marian Tutilescu.

Odata ajuns in mijlocul bulevardului, barbatul, mai in varsta, si-a indemnat colegii de miting sa ocupe bulevardul, cativa dintre ei urmandu-l, insa politistii si jandarmii au reusit sa opreasca manifestantii in incercarea de a bloca traficul in Piata Universitatii.

Tutilescu a confirmat faptul ca nici Politia, nici Jandarmeria nu a acordat pana in prezent nici o amenda. El a explicat faptul ca, fiind o manifestare spontana, fortele de ordine au ca unic obiectiv asigurarea fluiditatii traficului si protejarea ordinii si linistii publice.

Politistii si jandarmii au incercat sa-l convinga pe manifestant sa revina in mijlocul multimii, dar acesta s-a opus, iar in sprijinul sau au venit alti manifestanti. Mediafax

UPDATE 17:40

Primaria Capitalei a aprobat, azi dupa-amiaza, solicitarea unei asociatii civice pentru organizarea unei manifestatii in Piata Universitatii, a declarat agentiei MEDIAFAX primarul general Adriean Videanu.

Edilul Capitalei a precizat ca nu cunoaste date legate de membrii asociatiei sau pe cine reprezinta ea, insa a solicitat secretarului general al Primariei (responsabilul municipal cu emiterea autorizatiilor pentru manifestatii publice) "sa acorde tot concursul si sa sprijine solicitarea asociatiei civice". Mediafax

UPDATE 17:30

Mediafax transmite ca liderul PIN Cozmin Gusa a fost agresat de manifestanti adunati in Piata Universitatii pentru a-l sprijini pe Traian Basescu.

Gusa a incercat sa vorbeasca cu manifestantii, dar nu a apucat sa le spuna mai nimic pentru ca acestia au inceput sa-l huiduiasca si sa-l imbranceasca. Liderul PIN a incercat sa plece elegant, zambind, dar cand a intors spatele multimii, unul din manifestanti l-a lovit cu pumnul in cap, ceilalti urmand imediat exemplul acestuia.

Liderul PIN a luat-o la fuga, cu multimea urland pe urmele lui, refugiindu-se in primul local care i-a iesit in cale, Braseria Corso a Hotelului Intercontinental. Manifestantii s-au strans imediat in fata usii, huiduind si cerandu-i sa iasa afara pentru a le da socoteala pentru votul din Parlament.

Manifestantii au fost impiedicati de catre paznicii braseriei sa intre in interior, la scurt timp venind si jandarmii, la vederea lor multimea linistindu-se, retrangandu-se la locul de manifestatie.

Liderul PIN era insotit de vicepresedintele formatiunii, Lavinia Sandru, care insa a reusit sa treaca neobservata de multimea furioasa.

"M-am dus in Piata Universitatii ca sa vad despre ce este vorba, pentru ca Piata este si a mea, la fel cum e si a lui Traian Basescu", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cozmin Gusa. Mediafax

UPDATE 17:00

Jandarmii au format un cordon intre zona Teatrului National, unde s-au adunat cateva sute de manifestanti pro-Basescu, si carosabil dupa un incident care a avut loc intre unul dintre manifestanti si seful Politiei Capitalei, Marian Tutilescu, incident care a generat proteste si huiduieli

La fata locului a sosit si seful Politiei Rutiere, Dumitru Jianu, pentru a asigura personal fluidizarea traficului. Responsabilitatea pentru pastrarea ordinii revine, insa, in exclusivitatea Jandarmeriei. NewsIN

UPDATE 16:30 Numarul celor prezenti in Piata Universitatii a depasit 500.

Potrivit Politiei Capitalei, cele citeva echipaje de oameni de ordine detasate pina in prezent in Piata nu au dat pina la ora transmiterii acestei stiri nicio amenda. Totusi au existat citeva incidente intre manifestantii mai aprinsi si trecatorii care isi manifestau dezaprobarea fata de scandarile acestora.

Mai mult, o echipa a Antenei 3 a fost busculata de citiva dintre manifestanti, insa conflictul s-a stins foarte repede, dupa interventia altor jurnalisti care i-au potolit pe nemultumiti. Acestia reclamau politica editoriala a fortelor patronate de Dan Voiculescu, facind dese referiri, atit la calitatea umana a acestuia, cit si la provenienta averii sale.

Sustinatorii presedintelui proaspat suspendat poarta in mina coli albe pe care este inscriptionat numele sefului statului si continua sa scandeze lozinci de sustinere pentru acesta si impotriva Parlamentului si a celorlalti lideri politici.

Anterior, in Piata Universitatii si-au facut aparitia si citeva figuri cunoscute de membrii ai PD din Consiliul General al Capitalei. Totodata, in Piata a venit si fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu.

La ora 18.00, in piata este asteptat Traian Basescu. Si liderul PLD, fostul consilier prezidential Theodor Stolojan, a declarat ca va veni in Piata Univesitatii Mediafax Basescu suspendat din functie Parlamentarii au inceput dezbaterile privind suspendarea din functie a sefului statului. Basescu urmareste dezbaterile din Parlament la televizor, de la Cotroceni.

UPDATE ora 13:00

Parlamentarii au inceput la ora 9,30 dezbaterile privind suspendarea din functie a sefului statului. Sedinta este condusa de presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu. Basescu a preferat sa ramana in fata televizorului. Pentru ca presedintele sa fie suspendat sint necesare 233 de voturi din totalul de 465 de parlamentari.

Sinteza acuzatiilor la adresa lui Basescu a fost prezentata in plen de secretarul general al PSD, Titus Corlatean. De asemenea, s-a dat citire principalelor puncte din motivatia Curtii Constitutionale, care a dat aviz negativ suspendarii. Apoi au inceput discursurile politice.

Geoana il vede pe Basescu "un capitol incheiat"

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat de la tribuna Parlamentului ca actualul sef al statului trebuie suspendat, fiind "un capitol incheiat". Traian Basescu reprezinta un proiect politic esuat...este o frana pentru Romania", a spus Geoana, aratind ca suspendarea actualului presedinte reprezinta "primul pas in inchiderea unui capitol tragic: domnia bunului plac al conducatorilor si a mitului liderului providential". Totodata, liderul PSD l-a acuzat din nou pe Basescu ca a folosit institutiile statului pentru actiuni de santaj si intimidare a judecatorilor Curtii Constitutionale. Geoana l-a numit pe Traian Basescu "ultimul presedinte al vechiului sistem".

Crin Antonescu, mai dur decit Geoana

La fel de vehement fata de seful statului s-a dovedit a fi vicepresedintele PNL Crin Antonescu. Acesta a spus despre Basescu ca este "ultimul frison al unei boli indelungate, comuniste si de tranzitie" si spera ca aceasta boala sa fie curmata la cinci minute dupa votul Parlamentului, prin demisia presedintelui. Liderul PNL a declarat ca se asteapta ca Basescu sa vina in campania electorala cu "o casa in plus si un dosar de securitate in minus", aluzie la scandalul privind casa din Mihaileanu si la speculatiile potrivit carora presedintele a fost colaborator al Securitatii.

Antonescu a adaugat ca, cel mai probabil, in stilul caracteristic, Basescu se va prezenta in fata electoratului cu dosarele altora.

De altfel, vicepresedintele liberal a pus sub semnul intrebarii legitmitatea lui Basescu in raport cu Parlamentul, afirmind ca la Cotroceni procentul de penalitate este de 100%, in timp ce doar cativa deputati si senatori au dosar penal. Nu in ultimul rand, Antonescu a tinut sa aminteasca ca actualul presedinte a obtinut cel mai mic numar de voturi dintre toti sefii de stat post-revolutionari si in consecinta, are o legitimitate mai mica decat cea a lui Ion Iliescu sau Emil Constantinescu.

Blaga, aparatorul presedintelui

In apararea lui Basescu a sarit vicepresedintele PD Vasile Blaga. Acesta sustine ca actiunea PSD, PNL, PRM si PC de suspendare a sefului statutlui este o rafuiala politica si o reglare de conturi. Liderul PD a mai spus ca motivatia Curtii Constitutionale demonstreaza ca seful statului nu trebuie sa fie un "presedinte-momaie", care sa se lase jucat pe degete de grupurile de interese.

Vacaroiu, presedinte-activ

Presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu a declarat, ca daca va prelua interimar Presedintia, va fi activ si nu jucator. El a aratat ca va avea toate atributiile prevazute in Constitutie, cu exceptia celor privind dizolvarea Parlamentului, adresarea de mesaje si convocarea de referendumuri. "Poti sa fi si jucator, e un lucru bun, dar daca dai la picioare primesti cartonas rosu, mai ales daca interventia este brutala", a spus Vacaroiu.

Presedintele Senatului spune ca ia in calcul si posibilitatea de a efectua schimbari la nivelul serviciilor secrete si al parchetelor, avand in vedere ca sunt in curs o serie de anchete, in legatura cu "biletelele".

Tariceanu s-a retras strategic

Premierul Tariceanu a plecat in urma cu cateva minute din Parlament, dupa discursul deputatului PNL Crin Antonescu si in momentul inceperii declaratiei lui Vasile Blaga. Tariceanu a declarat la iesire ca are lucruri mai importante de facut. (Dan Duca)

Doriti suspendarea lui Basescu? Votati aici. Dupa citirea sintezei cererii de suspendare si a avizului Curtii Constitutionale, parlamentarii vor avea exact 171 de minute la dispozitie pentru dezbateri. Abia apoi se va trece la vot secret, cu bile. Reprezentantii PD, PLD si PSD au anuntat ca vor vota "cu bilele la vedere".

Basescu vede suspendarea de la Cotroceni

Presedintele Traian Basescu urmareste de la Cotroceni desfasurarea sedintei din Parlament, urmind ca diseara sa sustina, potrivit Hotnews, o declaratie de presa. Intre timp, consilierii din echipa presedintelui se pregatesc de varianta in care acesta va fi suspendat si isi va anunta imediat demisia, urmand sa paraseasca si ei Administratia Prezidentiala. Seful statului a reafirmat marti seara ca isi va da demisia imediat in cazul in care Parlamentul va decide sa-l suspende din functie.

In Parlamentul Romaniei, starea de spirit, cu 24 de ore inaintea sedintei comune in care se dezbate propunerea de suspendare a sefului statului, era total defavorabila lui Traian Basescu. In mai multe grupuri parlamentare s-au pus chiar pariuri in privinta rezultatului votului. Mai nimeni nu miza pe presedintele-jucator.

In conditiile in care in Parlament sint 465 de senatori si deputati (patru mandate de deputat sint vacante), pentru ca seful statului sa fie suspendat sint necesare 233 de voturi. Ieri, liderii PSD, PC si PRM au anuntat ca senatorii si deputatii lor vor „vota pentru suspendare cu bilele la vedere". Se aduna deja 227 de voturi. Desi la cele trei partide s-a decretat „mobilizare generala" (chiar si Adrian Nastase a fost intors de la o deplasare din strainatate), nu este exclus sa se inregistreze si citeva absente, mai ales dupa ce s-a aflat ca voturi in favoarea suspendarii vor veni si din alte parti. Teoretic, lipsesc sase voturi. Practic, se asteapta ca liberalii sa voteze masiv pentru suspendare.

Vot cu constiinta incarcata la PNL

Premierul Tariceanu a cerut ieri Biroului Politic al PNL sa adopte o pozitie flexibila, si anume ca fiecare parlamentar sa voteze conform constiintei. Puiu Hasotti, Crin Antonescu si Dan Radu Rusanu au cerut totusi ca PNL sa adopte o pozitie transanta in favoarea suspendarii, dar premierul a avut cistig de cauza. Tariceanu a declarat ca va fi prezent in sala, dar ca nu va vota. „Din unele discutii cu o serie de colegi, cred ca 99% dintre noi vom vota pentru suspendare", ne-a declarat unul dintre deputatii PNL. Cu o zi inainte, cei care se pronuntau pentru suspendare erau in minoritate. Schimbarea de ultima ora se datoreaza „omiterii din avizul Curtii a cazurilor Cioroianu si Atanasiu, precum si discursul violent de marti al lui Basescu". PNL are 73 de parlamentari si se estimeaza ca nu vor lipsi mai mult de cinci.

Tot la latitudinea „constiintei" au lasat votul UDMR (32 parlamentari) si grupul minoritatilor (18). Surse parlamentare sustin ca minimum 14-15 udemeristi si doi-trei minoritari vor opta pentru suspendare.

Sedinta comuna va incepe la ora 9.00 Conform deciziei Birourilor Permanente ale celor doua Camere, sedinta comuna in care se va dezbate si se va vota propunerea de suspendare a presedintelui Traian Basescu va incepe in aceasta dimineata la ora 9.00. Sedinta va incepe cu prezentarea propunerii de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, dupa care se va da citire raportului comisiei de ancheta si avizului Curtii Constitutionale. Daca va fi prezent, presedintele Romaniei va lua cuvintul sau, in cazul neprezentarii, se va da citire textului adresat Parlamentului de catre acesta. Pentru aceste prime puncte ale ordinii de zi, timpul nu este limitat. In continuare, grupurile parlamentare vor avea 171 de minute timp pentru dezbateri, dupa cum urmeaza: PSD - 53 de minute, PNL - 31 de minute, PD - 23 de minute, PRM -

23 de minute, UDMR - 11 minute, PC - 10 minute, Minoritati - 6 minute, Independenti - 14 minute.

In finalul dezbaterilor, senatorii si deputatii se vor exprima asupra propunerii de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, prin vot secret cu bile. Sedinta va fi condusa de presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu.

Doriti suspendarea lui Basescu? Votati aici. Despre acelasi subiect, citeste in continuare: Basescu nu merge in Parlament Presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va participa la sedinta de azi a Parlamentului in care se va discuta suspendarea sa si l-a acuzat pe Geoana de iresponsabilitate politica.