Prin decizia data in cazul suspendarii presedintelui, Curtea Constitutionala "s-a descalificat", iar judecatorii acestui for sunt "santajati" sau "santajabili", sustine liderul PIN Cozmin Gusa. "Solicit liderilor partidelor parlamentare sa nu tina co
Prin decizia data in cazul suspendarii presedintelui, Curtea Constitutionala "s-a descalificat", iar judecatorii acestui for sunt "santajati" sau "santajabili", sustine liderul PIN Cozmin Gusa. "Solicit liderilor partidelor parlamentare sa nu tina cont de motivatia Curtii Constitutionale care s-a descalificat tocmai prin actiunea in favoarea lui Traian Basescu. Am avertizat in urma cu trei saptamani ca judecatori ai Curtii Constitutionale sunt santajati sau santajabili si am avut dreptate - vezi cazul Aspazia Cojocaru - si nici o institutie a statului nu s-a sesizat", a spus Gusa, conform Mediafax.
La randul sau, seful PRM C.V. Tudor a apreciat ca ambiguitatile din motivarea Curtii Constitutionale la avizul privind suspendarea sefului statului sunt explicabile prin faptul ca cel putin patru judecatori de la aceasta Curte au fost santajati de Traian Basescu cu dosarele lor de informatori de Securitate, iar altii ar fi primit cateva milioane de euro.
Premierul Tariceanu nu a atacat Curtea in mod direct, insa si-a exprimat nedumerirea in privinta motivarii. "Nu stiu daca ar fi potrivit ca eu, ca prim-ministru, sa comentez deciziile Curtii, care este suverana in ceea ce decide. Dar pot spune cu foarte mare sinceritate ca am avut unele nedumeriri cand am citit ieri (n.red.- marti) comunicatul Curtii Constitutionale in care se spune foarte clar ca presedintele nu si-a depasit prerogativele constitutionale, cu toate ca, in urma cu aproximativ zece zile, Curtea Constitutionala a decis - in cazul sesizarii de neconstitutionalitate pe care am facut-o in legatura cu refuzul presedintelui de a numi un ministru de Externe - ca acesta nu are un drept de veto in privinta numirii ministrilor. Cu alte cuvinte, Curtea a constatat ca presedintele a incalcat Constitutia, iar acum spune ca nu a incalcat-o", a declarat Tariceanu. Intrebat cum comenteaza avizul Curtii, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a raspuns: "Curtea Constitutionala nu se poate substitui Constitutiei".
De cealalta parte, presedintele PD Emil Boc a apreciat ca "atacurile concertate" ale social-democratilor si liberalilor prin care incearca sa diminueze autoritatea Curtii Constitutionale sunt o dovada a panicii care a cuprins aceste partide, ca urmare a iminentei confruntari electorale cu presedintele Basescu. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.