"Vanzarea actiunilor va fi realizata in mod direct catre persoanele indreptatite sa achizitioneze actiuni emise de Petrom. (...) Dreptul persoanelor indreptatite de a achizitiona actiuni nu este transmisibil", se stipuleaza in document, care se afla
"Vanzarea actiunilor va fi realizata in mod direct catre persoanele indreptatite sa achizitioneze actiuni emise de Petrom. (...) Dreptul persoanelor indreptatite de a achizitiona actiuni nu este transmisibil", se stipuleaza in document, care se afla in dezbatere publica. Proiectul de act normativ da dreptul de a cumpara actiuni din pachetul de 8% numai salariatilor Petrom din perioada 26.08.2003 (data la care a intrat in vigoare OG nr. 55/2003 privind unele masuri pentru derularea procesului de privatizare a Petrom) si pana la data intrarii in vigoare a acestei hotarari de Guvern. In functie de numarul salariatilor din aceasta perioada, va fi stabilit pachetul maxim de actiuni ce poate fi cumparat de fiecare salariat in parte.
Potrivit proiectului, vanzarea de actiuni, direct catre "persoanele indreptatite" se va face la acelasi pret cu care actiunile Petrom au fost vandute grupului austriac OMV, reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 euro (conform hotararii Adunarii Generale Extraordinare a "PETROM" din data de 14.09.2004), respectiv 0,2158 lei/actiune. La acest pret, salariatii ar urma sa plateasca circa 235 milioane de euro, iar valoarea de piata a pachetului de actiuni este, conform cotatiilor de la Bursa de Valori Bucuresti, de circa 800 de milioane de euro, precizeaza Mediafax. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.